Els ajuts per a autònoms de la Generalitat es començaran a tramitar aquest dimecres

Ginesta explica que calia esperar que finalitzés al març perquè puguin acreditar la davallada d'ingressos de tot el mes

Monedes i bitllets.
Les ajudes econòmiques per a autònoms es començaran a tramitar aquest dimecres. | Europa Press

La Generalitat té previst obrir el període per tramitar els ajuts per a autònoms a partir d'aquest dimecres, 1 d'abril, coincidint amb el canvi de mes, segons ha explicat aquest matí el secretari general de Treball, Josep Ginesta, a RAC1. Ginesta ha assenyalat que encara no havien rebut cap sol·licitud perquè serà a partir, doncs, de dimecres, quan s'iniciarà el termini i els autònoms ja podran acreditar la pèrdua d'ingressos de tot el març arran de la pandèmia del coronavirus.

En aquest sentit, ha afegit que per aquest motiu calia esperar que finalitzés el mes. L'ajut serà de fins a 2.000 euros per persona i es preveu que pugui beneficiar a uns 4.500 autònoms. La partidària pressupostària serà de 7,5 milions d'euros.

Empresa publica un canal dirigit a les empreses essencials

Alhora, el departament d'Empresa i Coneixement ha obert un canal perquè les empreses industrials essencials puguin formalitzar una declaració responsable, i concretin la seva activitat per argumentar que s'ajusten al Reial Decret de l'estat d'alarma pel coronavirus. La mesura, anunciada aquest dilluns per la portaveu del Govern, Meritxell Budó, s'activa aquest dimarts a través del Canal Empresa.

El servei està pensat per dotar de seguretat jurídica a aquelles indústries manufactureres considerades essencials, bé per la seva pròpia activitat o bé per ser imprescindibles en la cadena de subministrament. El canal ofereix l’accés a un model de declaració responsable per proporcionar un marc de seguretat jurídica a aquestes companyies.

En el formulari que s’ha habilitat s’hauran d’introduir dades com ara el nom de l'empresa, la població, el CIF, el CNAE, l’activitat productiva i el producte que fabriquen. En el cas de les empreses de la cadena de subministrament, s’haurà d’afegir també, la informació del client essencial, juntament amb una declaració responsable d’aquest, confirmant la consideració de proveïdor crític per al període que s’estableix en el Reial Decret 10/2020. Després d’aquest pas el sistema generarà un document acreditatiu i un comprovant de rebut per part de l'administració


Comentaris

envia el comentari