Alarma a la província de Barcelona: el coronavirus, sense control

Una interna d'una residència del Baix Llobregat ha mort aquesta matinada, sent la segona mort en 24 hores al centre | A més, la situació a Vic comença a ser molt preocupant

Un home desinfecta els carrers de Madrid pel coronavirus
Alarma a la província de Barcelona: el coronavirus, sense control | Catalunya Diari

Una interna de la residència Santa Oliva d'Olesa de MontserratBaix Llobregat— ha mort aquesta passada matinada afectada per coronavirus. És la segona mort al centre en les darreres 24 hores, després que dimarts morís una altra usuària. 

A més, des d'ahir, el nombre de persones ingressades a l'Hospital de Martorell ha passat de cinc a dotze, de les quals set són també persones internes. 

Persones especialment vulnerables

Es tracta de persones que, pel seu estat de salut, eren especialment vulnerables als efectes del Covid-19. A més dels casos ja confirmats, a l’Hospital de Martorell hi ha cinc interns més de la residència que estan a l'espera dels resultats del Covid-19.

La residència, amb capacitat per a 106 usuaris, ja s'ha posat en contacte amb totes les famílies per posar-los al dia dels darrers esdeveniments, ja que la residència seguia des de feia dies un protocol específic que prohibia les visites als interns. 

Des del centre asseguren que s'estan seguint tots els protocols establerts pels Departaments de Salut i de Benestar Social i Família.

Mor un home de 83 anys per coronavirus a Vic 

D'altra banda, el Consorci Hospitalari de Vic ha confirmat la primera mort per coronavirus. Es tracta d'un home, de 83 anys, que es trobava ingressat a l'UCI de l'Hospital Universitari de Vic i que va morir dimarts a la tarda. 

L'hospital informa que, a més, hi ha en estudi dues morts més, pendents de confirmar si estan relacionades o no amb la infecció per coronavirus. També s'està investigant la mort d'una noia de 19 anys, que va ingressar d'urgència aquest dimecres a la matinada en estat greu, però de moment no s'ha pogut relacionar amb la infecció.

Des de l'inici de l'epidèmia, el Consorci Hospitalari de Vic ha confirmat 22 casos d'infecció per coronavirus: 15 pacients i 7 professionals sanitaris. 

La xifra s'ha triplicat des de dilluns

La xifra s'ha triplicat des de dilluns. Del total de proves realitzades, 56 han donat resultat negatiu. Ara mateix a l'Hospital Universitari de Vic hi ha ingressades 11 persones amb confirmació de Covid-19.

Davant l'augment de casos, aquest dimecres s'han engegat noves mesures a l'Hospital Universitari de Vic. A partir d'ara l'atenció continuada d'urgències d'Atenció Primària s'oferirà des del CAP Vic Nord, de manera que a les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic només s'hi atendran els casos greus i emergències

En paral·lel, els pacients ingressats a la Unitat Geriàtrica d'Aguts es traslladaran als centres sociosanitaris de la comarca, és a dir, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.


Comentaris

envia el comentari