Què és i què implica l'estat d'alarma?

Només s'ha aplicat prèviament en una ocasió a Espanya, l'any 2010

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, a la sessió de control del 18 de juny de 2018.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha descartat l'estat d'alarma. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha descartat l'aplicació de l'estat d'alarma en ser preguntat aquest dijous, 12 de març, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa. La resposta del cap de l'executiu central ha estat força clara: ha dit que prendran les decisions «que facin falta» i ha insistit en que es tracta d'una situació «dinàmica» i que, per tant, les mesures que es prenguin s'hauran d'anar adaptant.

L'estat d'alarma només té un precedent a Espanya: es va aplicar el migdia del 4 de desembre de 2010 i no es va aixecar fins el 16 de gener de 2011. La seva declaració es va fer en un moment de tancament de l'espai aeri per una vaga de controladors: emparant-se en què el seu era un servei públic bàsic, amb l'estat d'alarma, se'ls va passar a considerar personal militar, de manera que si no haguessin tornat als seus llocs de feina s'haurien enfrontat a dures penes de presó.

L'estat d'alarma es podria aplicar a Espanya pel coronavirus

Ara, la situació és completament diferent. Després de dies de mesures dràstiques, no tan sols l'estat d'alarma no és descartable si no que, fins i tot, des de determinats sectors de la política espanyola es comença a reivindicar la seva aplicació com a mesura per pal·liar la crisi del coronavirus. Ens trobem en una epidèmia sanitària, un dels supòsits en què la Constitució, en el seu article 116.2, permet aplicar aquesta facultat.

El pas s'hauria de donar en un Consell de Ministres, que hauria d'acordar un decret aplicant l'estat d'alarma per un màxim de 15 dies. El Congrés dels Diputats s'hauria de reunir per donar-se'n per assabentat i també hauria d'autoritzar les successives pròrrogues que es poguessin produir.

Què implica l'estat d'alarma?

Amb aquest mecanisme, regulat en l'article 11 de la Llei Orgànica 4/1981, d'1 de juny, queden suspesos de manera total o parcial alguns drets. Algunes conseqüències directes serien: limitació de la circulació o de la permanència de persones o vehicles en hores i llocs determinats —o establiment de requisits per fer-ho—; possible requisa temporal de tot tipus de béns; possible intervenció i ocupació transitòria d'indústries, fàbriques, tallers, explotacions o locals comercials; possible limitació o racionament de l'ús de serveis o consum d'articles de primera necessitat; i impartició de les ordres necessàries per assegurar l'abastiment de mercats i el funcionament dels serveis i centres de producció afectats.

Es tracta, doncs, de limitacions molt notables de la vida quotidiana de la ciutadania que es podrien aplicar en els propers dies, segons les declaracions d'aquest dijous, 12 de març, del president del govern Pedro Sánchez. Caldrà restar pendents de les decisions que es prenguin davant d'aquesta pandèmia.


Comentaris

envia el comentari