Vergés avisa: «Aquesta setmana serà complicada»

La consellera no descarta cap tipus d'ajuda, tampoc la de l'exèrcit

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu.
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que no té el compromís clar del ministre de Sanitat que els tests ràpids arribin a Catalunya abans de dijous. En qualsevol cas, ha indicat a Ràdio 4 que ja estan treballant per establir una priorització, que dependrà molt de la quantitat de proves que arribin.

«Aquesta setmana serà complicada»

Ha remarcat que hi ha col·lectius vulnerables, les residències de gent gran i els mateixos professionals sanitaris que «és important poder fer-los les proves ràpid i poder sectorialitzar bé i talllar cadenes de transmissió que es puguin crear». En preguntar-li per la col·laboració de l'exèrcit, la consellera ha assegurat que no descarta cap ajuda. «Tot el que necessitem ho anirem organitzant, i si cal demanarem ajuda», ha dit.

Vergés ha avisat que aquesta setmana serà complicada, però el sistema ja ho preveia, i tots els hospitals estan preparant-se aplicant els seus plans de contingència. Ha assenyalat que no sap quan s'arribarà al pic, però en tot cas ha advertit que quan comencin a baixar els contagis encara hi haurà per davant setmanes difícils, perquè les persones que entren a la UCI s'hi estaran molts dies.

Torra carrega contra Marlaska

Tot plegat, el mateix dia que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat que les preguntes del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, són una «falta de respecte» al Govern i als països que han implantat un confinament total per protegir la població.

En un missatge a Twitter, el cap de l'executiu català ha respost d'aquest manera a les declaracions de Marlaska en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què es pregunta què és el confinament total i quina es l'activitat econòmica essencial. Així mateix, el ministre ha defensat que les mesures del govern espanyol són les necessàries per la situació actual.

Torra ha afirmat que ja està acostumat a les faltes de respecte al Govern però afegeix que aquesta vegada també ho és per a tots els països que han aplicat el confinament total i recorda que l'últim és Nova Zelanda.


Comentaris

envia el comentari