Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un treballador d'un laboratori d'alta seguretat del Centre Nacional de Biotecnologia a Madrid

Alemanya provarà una vacuna contra el coronavirus amb humans

Es tracta del quart assaig en el món aprovat per testar la vacuna en humans

Un treballador d'un laboratori
Llum verda al quart assaig per provar una vacuna contra el Covid-19 el humans | CatalunyaDiari

La companyia biotecnòloga alemanya BioNTech, amb la col·laboració de la farmacèutica americana Pfizer, han desenvolupat una vacuna que podria acabar amb el coronavirus. Les autoritats han donat llum verda per realitzar un estudi clínic en humans, i ja es tracta del quart estudi  aprovat en tot el món per testar els efectes d'una vacuna contra el Covid-19 en les persones. 

Aquest fàrmac, anomenat BNT162, compta amb un tipus de molècules que instrueixen les cèl·lules humanes a produir un tipus de proteïnes similars a les del virus, de manera que provoqui una reacció del sistema immunitari que generi anticossos contra el SARS-CoV-2. La vacuna ja ha estat provada amb ratolins, els quals han donat bons resultats, i ara es passarà a fer l'assaig amb un grup de 200 voluntaris d'entre 18 i 55 anys que estiguin sans. 

Si els resultats de l'anàlisi són novament positius, es començaria una segona fase amb milers de voluntaris, entre els quals s'inclourien persones amb alt risc de contagi.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Estudi dels efectes de la nicotina

Per altra banda, a França s'estan realitzant estudis per comprovar si els pegats de nicotina que fan servir els fumadors per deixar de fumar poden ajudar a protegir a la població del coronavirus.

Un hospital de París va dur a terme un estudi amb més de 400 pacients ingressats per coronavirus i només un 5% d'aquests era fumador. La principal hipòtesi, doncs, és que la nicotina del tabac impedeix que el virus s'adhereixi a les cèl·lules i es propagui la infecció. 

Com que encara no hi ha cap conclusió definitiva, el Ministeri de Sanitat francès ha encarregat un estudi molt més ampli amb els pegats de nicotina. Es provaran aquests productes a personal mèdic, pacients hospitalitzats i persones ingressades a l'UCI per comprovar si els pegats són capaços de protegir, rebaixar els símptomes i atenuar la inflamació dels pulmons