Alerta màxima a la Xina per l'aparició d'un nou brot de coronavirus

El casos confirmats, sospitosos, asimptomàtics i contactes propers han estat posats en quarantena

Ciutadans xinesos amb mascareta a la cua d'un comerç durant la pandèmia del coronavirus
Xina es troba en plena recuperació amb fortes mesures de seguretat | Catalunya Diari

Els pitjors temors del govern xinès s'han confirmat. Poques setmanes després que les autoritats donessin per finalitzada l'epidèmia i en plena recuperació de la normalitat, salta de nou l'alarma al país asiàtic per un nou brot de coronavirus a Harbin, la capital de la província de Heilongjiang, a nord-est de la Xina.

El nou brot de coronavirus s'ha detectat en aquesta província relativament a prop de Hubei, la regió on va aparèixer el primer brot i que està recuperant a poc a poc la normalitat amb un especial esforç de les autoritats per extremar les precaucions.

Segons el govern local de Harbin, «tots els casos confirmats, casos sospitosos, contactes estrets de persones asimptomàtiques i contactes propers de contactes propers han d'estar en quarantena i sotmetre's a proves». Xina ha après dels errors, i sap que en aquestes primeres hores és crucial localitzar i aïllar el pacient zero i a tot el seu entorn.

A Harbin, ciutat on ha aparegut el nou brot, no poden entrar ni residents d'altres ciutats ni els cotxes que estiguin registrats fora, i els mitjans locals informen que tots els residents del lloc han de tenir un codi QR per confirmar que no estan infectats i portar mascareta. Ja a mitjans d'abril, Harbin va posar en quarantena durant 28 dies (14 en un centre especial, i 14 a casa) a tots els que van arribar de l'estranger.

El nombre de casos positius a Harbin va créixer significativament després que un resident de 87 anys infectés a 78 persones després de rebre assistència mèdica en dos hospitals. Entre els contagiats hi ha membres de la seva família i personal mèdic que el van atendre, així com altres pacients de la clínica on va estar hospitalitzat.

Arriba quan Wuhan ja s'estava recuperant

El dur revés per a les autoritats sanitàries xineses arriba just en el novè dia sense morts al país, cosa que ha estat celebrat per la Comissió Nacional de Sanitat de la Xina com un èxit en la recuperació després de la pandèmia, que va deixar 83.884 casos confirmats i 4.636 morts. També segons xifres oficials, hi ha 915 infectats actius, 57 en estat greu.

En l'epicentre de la pandèmia, Wuhan, ja només queda un malalt greu i la ciutat intenta recuperar la quotidianitat amb l'obertura de comerços i la tornada a la feina. No obstant això, les autoritats han imposat un control ferri per evitar que hi hagi nous contagis, com a control de temperatura al metro i obligació de portar amb si el codi QR.

Després d'haver superat amb èxit la malaltia, a la Xina s'han donat d'alta 77.257 pacients i es fa el seguiment mèdic a 728.590 contactes propers amb infectats, dels quals 8.362 segueixen en observació i 20 d'ells són sospitosos d'haver estat infectats.


Comentaris

envia el comentari