Alerta: Troben 2 nous coronavirus en carn congelada a la Xina

Els científics van analitzar 18 exemplars, i 5 d'ells van presentar variants del virus

Fotografia d'una tècnica de laboratori observant a través d'un microscopi
Un nou estudi ha trobat variants de coronavirus en restes de pangolí | Istock

El viròleg evolutiu Edward Holmes, juntament amb diversos científics de la Xina, van fer pública una investigació a finals del mes de març, que apuntava que el pangolí podria ser perfectament l'origen de la pandèmia de coronavirus.

Dies després, un altre grup de científics xinesos ha arribat a una nova conclusió sobre el coronavirus i aquest mamífer. La investigació que han portat a terme ha estat publicada a la revista científica 'Nature' i, en ella, apareixen els resultats d'anàlisi fets a restes de pangolí congelat.

Aquests animals van ser confinats pels duaners xinesos a finals de l'any 2018 i principis de l'any 2019, en ser utilitzats com a tràfic il·legal. I els resultats estan donant molt a parlar, ja que s'han trobat dues noves variants de coronavirus, molt similars al SARS-CoV-2, que actualment ha provocat l'epidèmia.

Els científics van investigar 18 mostres de pangolí malai que havia estat confinat a la província de Guangxi. Un total de 5 dels exemplars han presentat noves variants del virus.

L'espècie més traficada del món

El pangolí és una espècie que es troba en perill d'extinció i que, a més, segons National Geographic, és la més traficada del món. «Les vuit espècies existents estan amenaçades, i d'aquestes, dues han estat catalogades en la categoria de 'perill crític' per la Unió Internacional de Conservació de la Naturalesa (UICN)».

I és que la carn del pangolí és considerada un menjar molt popular en països com la Xina o el Vietnam, i també s'utilitzen les seves escates com un component per a la medicina tradicional, principalment contra l'asma, l'artritis i el reumatisme.

Segons la UICN, anualment es capturen un milió d'exemplars de pangolí, encara que segons altres estudis, com el de la Universitat de Sussex, s'arriben a caçar un total de 2,7 milions de pangolins a l'any en llocs com Guinea Equatorial, Gabon, República Democràtica de Congo, República del Congo, Camerun i la República Centreafricana.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari