Els millors aliments que pots tenir a casa en una quarantena

Et donem les claus per omplir una bona despensa i preparar-te per a un període d'aïllament

Llaunes de conserva
Les llaunes i pot de conserva són l'aliat perfecte per una quarantena | CatalunyaDiari.cat

Amb l’expansió del coronavirus pel nostre país, els estats de pànic entre la població estan provocant compres massives entre els consumidors, amb l’objectiu d’emmagatzemar el màxim d’aliments possibles de cara a un possible aïllament que decreti el govern.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

És per això que si et planteges fer una bona despensa d’aliments, has de saber quins són els més indicats per emmagatzemar en bones condicions, ja que en una bona tria recau l’èxit de la teva futura alimentació. Així doncs, analitzem quins són els aliments més adequats que els tècnics recomanen a l’hora d’emmagatzemar:

Aquest és el llistat d'aliments:

Conserves

La reina d’una despensa tot terreny, pensada per aguantar molt de temps. Els productes que es poden emmagatzemar més temps en òptimes condicions són les conserves, que gràcies a l’ús d’additius i al seu envasat al buit, poden aguantar entre 1 i 6 anys en bon estat.

A banda de les conserves, mitjançant les quals podràs obtenir alguns nutrients, per tenir una dieta equilibrada i completa et faltaran altres aliments que també has d’adquirir, ja que encara que l’objectiu durant una quarantena sigui ‘sobreviure’, també ho has de fer menjant amb certa qualitat.

 

Llegums

Els llegums, molt nutritius, t’aportaran proteïnes de qualitat, necessàries per mantenir les funcions vitals. Les trobaràs en conserva, que tenen una vida útil de fins a 4 anys, i seques, que et poden durar perfectament a la despensa més o menys 1 any.

Fruits secs i grasses

L’oli d’oliva és un ingredient clau de la nostra alimentació i es pot conservar durant molt de temps si es manté fora de la llum solar, de la mateixa manera que els fruits secs, font de grasses saludables per a l’organisme i molt nutritius.

Cereals

Farina, pasta arròs, etc. tot són cereals necessaris per a obtenir els hidrats de carboni imprescindibles per a una bona alimentació.

 

Fruites dessecades

I si et pensaves que no podries menjar fruita mentre estiguessis aïllat, t'equivoques, et recordem que sempre pots optar per la fruita dessecada, com poden ser els dàtils i les figues, que t’aportaran una bona dosi d’energia. Pensa que els nòmades àrabs s’alimentaven només a base de llet i dàtils quan havien de fer llargues travessies pel desert i passar dies sense poder proveir-se.

 

Comentaris

envia el comentari