Itàlia allarga el confinament fins el 13 d'abril

El govern italià permetrà als nens sortir a passejar acompanyats d'un dels seus pares

Una professional sanitària fent la prova del coronavirus a l'Hospital Clínic de Barcelona
It¡alia ha decidit allargar el confinament per deu dies més. | Catalunya Diari

Itàlia ha decidit allargar el confinament per la pandèmia de la Covid-19 almenys fins al Dilluns de Pasqua, dia 13 d'abril. Aquesta mesura tenia com a data límit el 3 d'abril, aquest divendres, però el govern de Giuseppe Conte ha optat aquest dimecres per ampliar 10 dies més el tancament a tot el país. Es tracta d'una decisió rellevant, atès que cal recordar que l'Estat espanyol ha anat prenent, alguns dies després, mesures molt similars a les que s'han aplicat a Itàlia.

Un possible allargament de l'estat d'alarma fins el 26 d'abril

De fet, a l'Estat espanyol, l'estat d'alarma vigent des del 14 de març arriba al seu final el proper 11 d'abril. Per ara, l'executiu de Pedro Sánchez no s'ha volgut mullar sobre un possible allargament, tot i que des de fa uns dies, diverses informacions apunten a una pròrroga de l'estat d'alarma per quinze dies més, fins el 26 d'abril. De ser així, caldria el vistiplau del Congrés dels Diputats en un ple que s'hauria de celebrar entre dilluns i dimecres vinents.

El ministre de Salut italià, Roberto Speranza, ha defensat no caure «en optimismes fàcils que puguin frustrar els sacrificis» fets, si bé ha assegurat que van «pel bon camí». El govern italià també ha decidit permetre als nens sortir a passejar acompanyats d'un dels seus pares prop de casa.

Més de 12.000 morts a Itàlia a causa del coronavirus

Més de 101.739 persones s'han contagiat ja a Itàlia de coronavirus i 12.428 han mort. Les autoritats asseguren que l'augment de contagis s'està estabilitzant i, per exemple, a Llombardia, focus de la pandèmia al país, el ritme d'infeccions s'està alentint.


Comentaris

envia el comentari