Itàlia endureix les mesures pel coronavirus i es planteja ampliar-les fins el 31 de juliol

S'han prohibit els desplaçaments de persones fora de la seva ciutat de residència

Imatge d'arxiu d'una infermera en un hospital
Itàlia amplia les mesures fins a finals de juliol | Catalunya Diari

Itàlia i Espanya són dos dels països europeus més afectats, en aquests moments, pel coronavirus. És per això que el govern italià podria aprovar un decret llei amb la finalitat d'endurir les sancions restrictives i ampliar les mesures fins al 31 de juliol.

Aquestes mesures atorguen poders de seguretat a l'Exèrcit italià que reforçarà els controls establerts en carreteres i ciutats, ja que està prohibit que les persones es desplacin des de la seva ciutat de residència a una altra. Incomplir aquesta mesura podria comportar una multa de fins a 4.000 euros i una sanció penal de tres mesos i, fins i tot, que el vehicle de la persona denunciada sigui confiscat. Les mesures adoptades fins al 31 de juliol però no són una ampliació d'aquelles establertes fins al 3 d'abril les quals es podran adaptar a mesura que vagi evolucionant tot, segons avança el mitjà 'ABC'.

«Estem fent grans sacrificis però no és suficient»

El Govern italià ha demanat novament als seus ciutadans que es quedin als seus domicilis i que compleixin les mesures establertes per posar punt final al contagi i al nombre d'afectats que continua creixent al país.

«Tots els ciutadans estan fent grans sacrificis però no és suficient» ha manifestat Domenico Arcuri, comissari per l'emergència del coronavirus. Per això ha afegit que «s'ha de ser clars: és necessari complir les ordres, sabent que són difícils, inusuals, quasi no contemporànies; la gran majoria les respecta. Implores a tots els italians que les respectin. S'ha d'aconseguir que l'emergència no arribi a regions on fins ara la gravetat de l'epidèmia ha estat continguda».

Pel que fa a les mascaretes ha declarat que hi ha una «guerra comercial molt dura amb molts especuladors» però ha assegurat que «hi ha països que són amics d'Itàlia que ens ajudaran per obtenir algunes municions» i acabava dient que «hem estat atacats per un enemic fort, invisible i desconegut».


Comentaris

envia el comentari