Dos nous infectats per coronavirus reben l'alta a Catalunya

El nombre d'afectats augmenta fins a 181 Catalunya

Sanitari protegint-se del coronavirus amb mascareta i equip
Els casos recuperats van augmentant en comptagotes | EP

Tot i que aquesta mateixa tarda de dimecres Salut confirmava laquarta mort per coronavirus a Catalunya, no tot són notícies dolentes. Aquest matí el secretari de Salut Pública, Joan Guix, confirmava que s'havia donat d'alta un cas de coronavirus a Catalunya, i aquesta mateixa tarda s'han anunciat dues altes més.

En ambdós casos les persones més han estat donades d'alta després de passar quinze dies en quarantena i confirmar que s'han recuperat del virus i ja no són contagiosos. Ara mateix, són aproximadament 138 les persones que han superat el coronavirus en tota Espanya, si més no, són a les quals els hihan tornat a fer la prova i han donat un resultat negatiu, per tant ja no es troben hospitalitzades ni en quarantena. Segons Fernando Simon, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, s'espera que aquestes xifres puguin augmentar en les pròximes hores. 

Aquest dimecres el Departament també ha informat de 56 nous positius, fet que situa la xifra total d'afectats en 181. D'aquests, 20 estan en estat greu. Del total d'infectats, 22 són professionals sanitaris, tres menys que en el balanç que Salut havia fet dilluns. De fet, des que es va detectar el primer cas de covid-19 a Catalunya, tres persones ja han rebut l'alta mèdica.

Les proves es fan en deu laboratoris de Catalunya

Actualment, hi ha deu laboratoris que treballen per fer les proves per descartar o confirmar els casos de coronavirus Es troben a l'Hospital Clínic, el Laboratori de Referència de Catalunya, l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital Arnau de Vilanova, CatLab, l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital de Bellvitge, l'Hospital Germans Trias i Pujol i l'Hospital Joan XXIII.

A més, el ministeri de Sanitat, a través del procés de compra centralitzada de material sanitari, ha començat avui a repartir 410.000 mascaretes quirúrgiques i de protecció respiratòria, 130.000 de les quals es destinaran a la comunitat de Madrid. Paral·lelament, es preveu un segon repartiment en els propers dies de 500.000 mascaretes més i es contempla la compra internacional de quantitats superiors que es continuaran distribuint per fer front a la crisi del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari