IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

Els altres símptomes del coronavirus: no només tos, febre i ofecs

Hi ha altres maniestacions a les que s'ha d'estar alerta

Un profesional sanitari extreu una mostra de sang per una prova per detectar coronavirus a una residència de la Pobla de Segur, el 13 d'abril de 2020
Les urticàries i la diarrea són dos dels altres símptomes que apareixen amb més freqüència | CatalunyaDiari

Les autoritats sanitàries han repetit fins a la societat els tres símptomes principals del coronavirus: temperatura alta (més de 38ºC), tos seca i sensació d'ofec. Però des de l'inici de la pandèmia se sospita que hi ha altres símptomes, i ara comencen a tenir cada vegada més importància per controlar l'evolució de la malaltia.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els altres símptomes que apareixen amb més freqüències en pacients amb la Covid-19 són les urticàries i la diarrea. De fet, en molts centres els malalts que arriben amb aquest quadre els envien directament a la zona de respiratoris, on tracten els pacients susceptibles de tenir coronavirus.

Tot i això, no hi ha un protocol de diagnòstic i en molts casos els metges es guien per la intuïció, pel que han llegit o el que s'expliquen els uns als altres. A banda de les picors i diarrea, fa unes setmanes es va confirmar l'anòsmia (pèrdua de gust i olfacte) com un dels símptomes de la Covid-19 a què cal sumar una llarga llista.

Ictus, desorientació, mals de cap, miocarditis, trombosi i problemes de visió són només alguns dels símptomes que comparteixen alguns pacients adults de Covid-19, mentre que en els nens s'han detectat diarrees i picors com a símptomes comuns.

Ignorar els símptomes pot accelerar nous contagis

La manca d'un protocol clar pot causar problemes a l'hora de tornar a la normalitat. Mentre es diu a la gent amb febre, tos i sensació d'ofec que es quedin a casa, es permet la tornada a la feina de persones que poden presentar símptomes. Ignorar-los, segons els especialistes, pot accelerar nous contagis.

Diuen els metges que durant aquests dies es veuen famílies en què el pare té una grip molt forta, la mare mal de cap i coll, el nen bronquiolitis i el major gastroenteritis. Tots aquests símptomes poden ser un indicador de coronavirus, però en molts casos es passa per alt i això, en plena fase de recuperació, pot ser un problema greu.

El SARS-CoV-2 és un nou virus que està suposant tot un desafiament per als metges i la comunitat científica en general. Cada vegada es van coneixent més coses de nou virus, però en molts casos es va aprenent sobre la marxa com és la qüestió dels símptomes.

A falta de proves massives per a la població, moltes vegades la detecció d'aquests símptomes depèn de la intuïció de metge. Per això, els especialistes recomanen al personal sanitari tractar qualsevol infecció aguda com un potencial coronavirus i ser conscients que la llista de símptomes de nou virus es va estenent cada vegada més.


Comentaris

envia el comentari