Amancio Ortega dona 10.000 màscares per fer front al coronavirus

La companyia podria començar a fabricar materials de protecció

Amancio Ortega, fundador de Inditex, en una imagen de archivo
Zara podria començar a fabricar els equips sanitaris d'aïllament | CatalunyaDiari

La firma d'Amancio Ortega ha anunciat que la seva producció es modificarà per tal d'atendre a la nova demanda que ha sorgit amb l'epidèmia del coronavirus. Així doncs, la companyia multinacional de roba, Inditex, propietària de Zara, ha començat a fabricar màscares, guants, ulleres protectores, capells i protectors facials de tipus sanitari.

D'aquesta manera, la firma gallega ha indicat que es posa a disposició del govern espanyol per tal de poder atendre la demanda i en aquest sentit ja ha fet una primera donació de 10.000 màscares mentre espera l'arribada d'un carregament de 300.000 de tots aquests productes sanitaris per finals de setmana. Uns productes que arriben des de la Xina on Zara té una de les majors xarxes logístiques del món. S'espera que aquesta arribada de carregaments es repeteixi cada set dies.

Proveir-se de matèries primeres

Inditex està treballant per proveir-se de les matèries primeres necessàries per poder fabricar els equips sanitaris d'aïllament (EPI) que escassegen a Espanya. Des de Zara han assegurat que a Espanya ja es poden començar a fabricar les bates protectores per tal d'atendre una necessitat a més curt termini. D'altra banda, a causa de l'Estat d'Alarma decretat a Espanya, les tendes físiques de Zara romandran tancades mentre que el servei de compres 'online' de les seves marques estarà actiu. 

Ha estat molta la gent que ha agraït el gest d'Amancio Ortega en una situació considerada d'emergència nacional. Aquest enviament de material sanitari se suma a les donacions d'equip de detecció de càncer que ha realitzat durant els últims anys als sistemes sanitaris autonòmics.


Comentaris

envia el comentari