Els amos de gossos, en el punt de mira a les xarxes socials per aprofitar-se de la situació

Imatge de gossos amb mascaretes protegint-se del coronavirus
Els gossos, víctimes colaterals de la Covid-19 | Twitter

La segona setmana de confinament a Espanya pel coronavirus ha assolit xifres inesperades de morts i contagis. Davant la impossibilitat de sortir al carrer sense un motiu important, com ara anar a comprar o treballar, moltes persones troben la manera d'allargar els passejos quan llencen les escombraries. Ara bé, els presumptes 'enginyers' que planifiquen millors el passeig són els amos dels gossos, que, assenyalats pels seus veïns, s'han convertit en el blanc de molts internautes de les xarxes socials.

«Crec que el meu veí de dalt és de la Gestapo. Es passa el dia cridant a les persones que passegen gossos. 'Que a tu és la quarta vegada que et vec avui passejant el puto gos, gilipolles!'», relata una usuària de Twitter, tal com recull 'El Confidencial'.

«Sóc policia municipal. Quan em toca centraleta, rebo moltes trucades denunciant que un passeja el gos més lluny o més estona del normal; un pare amb dos fills a llançar la brossa; que va una senyora passejant... La majoria després tenen justificació! Ens estem tornant bojos!», explica un agent. «Avui m'he trobat un veí passejant un gos quan sé que no té gos i en veure la meva cara ha dit: 'Li he demanat el gos a la veïne per poder sortir. Estava desesperat», assenyala un altre usuari.

Segons informa el mitjà esmentat, el col·lectiu d'amos de gossos, que són el 93% dels propietaris de mascotes, és molt extens i heterogeni; mentre alguns, esperem que la majoria, respecten la quarantena i passegen els animals amb normalitat, altres justifiquen els arguments crítics com podem. No fa gaire, Catalunya Diari va publicar la notícia d'un home que va passejar un gos de peluix per saltar-se el confinament. Afortunadament, la Policia Nacional va enxampar-lo.

«Estem davant d'una situació molt greu com per anar caminant per carrer intentant enganyar la policia. No ens enganyes i seràs sancionat», denunciava un sindicat al seu compte oficial de Twitter. Són moltes les persones que estan aprofitant, i fins i tot fent negoci, l'estat d'alarma per fer ús dels animals. Abans-d'ahir, un home va ser detingut per llogar gossos durant dues hores per passejar-los.

Consistoris prenen mesures contundents

Així mateix, els ajuntaments de diversos municipis han hagut de prendre mesures «perquè es donaven clares situacions d'abús», expliquen des del consistori d'Utrera al mitjà citat. El municipi ha prohibit per decret que els veïns s'allunyin més enllà de la vorera amb el gos. «Era una mesura que s'havia de prendre perquè som com som, i hem comptat amb l'aprobació de la subdelegació del govern», expliquen fonts municipals.


Comentaris

envia el comentari