Un ancià fuig de la seva residència per no morir com els seus companys a Madrid

Rafael, de 89 anys, creu que «la seva vida estaba en perill

Militars desinfectant una residència de Madrid
L'UME s'ha vist obligada a desinfectar desenes de residències | Catalunya Diari

Rafael, de 89 anys, va prendre una decisió dràstica per salvar la seva vida. Després de parlar amb un dels treballadors, aquest li va dir que la situació a la residència era crítica. Així que va trucar la seva filla i aquesta el va anar a buscar a la porta del centre Orpea de Madrid.

Durant 43 anys, va ser un reconegut jurista i criminòleg que va treballar pel ministeri de l'Interior. La seva experiència professional va fer que intuís que al centre passaven coses estranyes. Hi havia menys personal, es veien persones aïllades i les habitacions ja no es rentaven per por al coronavirus

«La meva vida estava en perill» 

Davant aquesta situació, el passat 20 de març va abandonar la residència per voluntat pròpia. Segons explica a 'El País': «Vaig esbrinar de forma indirecta i sota secret d'un empleat que la meva salut, i la meva vida, estaven en perill». 

Al centre, es va donar un primer positiu per covid-19 a començaments de març. Ell afirma que aquell mateix dia va esmorzar amb aquest home i que va ser el darrer cop que el va veure. 

En el seu relat al mitjà citat explica la sort que ha tingut ell de saber reaccionar a temps. «Prop dels 90 anys, amb cames lentes i patologies greus, però amb el meu cap en perfecte estat, no vull afrontar els moments finals de la vida, si em tocarà ja, com a molts, per abandonament o negligència, en la soledat més absoluta», deia rotundament. 


Comentaris

envia el comentari