La consellera Chacón, confinada pel coronavirus a Igualada

La consellera, nascuda i resident a Igualada, està «totalment activa», segons ha explicat

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Parlament el 23 d'octubre
Chacón, confinada a Igualada pel coronavirus. | Cedida

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha decidit quedar-se a Igualada per gestionar la crisi des del punt de vista industrial i de mercaderies. La consellera, natural d'Igualada —ciutat d'on va ser regidora entre els anys 2011 i 2017—, ha pres aquesta decisió en tractar-se, és clar, del seu municipi de residència.

Chacón continuarà desenvolupant la seva tasca com a consellera

Chacón ha explicat que està al 100% i treballant per atendre l'emergència des de l'epicentre, segons han explicat fonts del Govern. Chacón té previstos contactes amb empresaris de la zona, amb l'Ajuntament d'Igualada i amb centres logístics, ja que l'Anoia és una comarca eminentment industrial i de subministrament, amb moltes plantes logístiques i de mercaderies.

Cal recordar que el Govern va decidir dijous confinar els veïns d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena i Chacón, per raons familiars, ha optat per quedar-se a la capital de l'Anoia. Cal recordar que al govern de Catalunya hi ha una altra component igualadina: es tracta d'Alba Vergés, consellera de Salut, que aquest dijous explicava, emocionada, un confinament que afecta la seva ciutat i també familiars directes seus.

Problemes d'assistència domiciliària a l'Anoia

El confinament d'Igualada està generant problemes d'assistència domiciliària a l'Anoia. La majoria de professionals dels Serveis Socials viuen a la zona confinada i, per tant, no els deixen sortir a treballar, ja que no es considera personal d'emergències.

Això provoca dificultats en altres municipis com, per exemple, Masquefa, on normalment hi ha quatre treballadors i, aquest divendres, només dos han pogut anar a treballar. El president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, ha explicat que ara s'està buscant altres empreses i professionals que puguin fer aquest servei. A més, s'ha identificat aquelles persones que tenen una situació més greu i, per tant, necessiten el servei de manera més urgent.


Comentaris

envia el comentari