IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els animals vulnerables als quals pots encomanar el coronavirus

Es desconeix si podria transmetre's el virus a la inversa

Metges de Tel Aviv treballant contra el coronavirus el 20 de març de 2020
Es desconeix si podria transmetre's el virus a la inversa| Catalunya Diari

Les persones podrien transmetre el nou coronavirus, la malaltia que es coneix com a covid-19, als gossos, gats i fures, si bé encara no està confirmat que el contagi es produeixi també a la inversa, segons assenyala el Ministeri de Sanitat en un nou document cientificotècnic sobre el virus.

S'ha arribat a aquesta conclusió després de detectar dos casos de gossos amb símptomes respiratoris i digestius a Hong Kong (Xina) i d'un gat a Bèlgica que vivien amb una persona infectada amb el nou coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

A més, tal com explica Sanitat en l'informe, en estudis experimentals s'ha observat infecció en gats i fures, amb replicació activa de virus en vies respiratòries. Una situació que també s'ha observat, encara que amb «menor intensitat», en els gossos.

Es desconeix si podria passar a la inversa

Pel que fa a porcs,gallines i ànecs, el departament que dirigeix Salvador Illa assegurat que no s'ha aconseguit observar replicació activa de virus després de la inoculació experimental. «Aquestes dades indiquen que hi podria haver transmissió d'humans infectats a gossos, gats i fures de manera ocasional, i es desconeix si la transmissió podria passar d'aquests animals als humans», detalla Sanitat.

De fet, no se sap encara la manera com es va poder transmetre el virus de la font animal als humans, tot i que «tot apunta» al contacte directe amb els animals infectats o les seves secrecions.

En estudis realitzats en models animals amb altres coronavirus s'ha observat tropisme per les cèl·lules de diferents òrgans i sistemes produint principalment quadres respiratoris i gastrointestinals, el que podria indicar que la transmissió de l'animal a l'humà podria donar-se a través de secrecions respiratòries i/o material procedent de l'aparell digestiu.


Comentaris

envia el comentari