IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'arrós dispara el seu preu arran la crisi del coronavirus

L'arròs, el blat o les verdures són els productes que més han incrementat de preu durant el Covid-19

Persona realitzant la compra a un supermercat
Hi ha productes que han incrementat el seu preu des de l'inici de la pandèmia | CatalunyaDiari

Han estat diversos els usuaris que han denunciat públicament la pujada de preus d'alguns productes en els supermercats espanyols. Si fa uns dies era el paper higiènic i el llevat els estrismés cobejats, ara és l'arròs.

Si fa uns mesos el paquet d'arròs valia 12,30 dòlars en el mercat de futurs de Chicago, ara per ara pot arribar als 14,29 dòlars. Això suposa una revaloració del 16% del paquet d'arròs, fent que aquest aconseguís el preu més alt des de fa gairebé 6 anys.

Escassetat a la mà d'obra

La compra descontrolada per part de tota la població a causa del Covid-19, unit al fet que la Xina és el productor del 90% de l'arròs del món ha provocat que el país hagi deixat d'exportar aquest producte per importar-lo entre els seus supermercats.

D'altra banda, Tailàndia i l'Índia estan presentant problemes en la recollida d'arròs causa de la severa sequera que s'està produint en tots dos països, cosa que ha provocat que les autoritats hagin decidit no signar més contractes d'exportació.

Les fruites i verdures, també afectades 

Tot sembla indicar que en els pròxims mesos la quantitat d'arròs que arribi a Espanya serà menor que l'actual, a causa de la poca producció que s'obtindrà en la propera collita.

A més de l'arròs, la producció de fruites i verdures també es veurà minvada, a causa de la impossibilitat dels països de sud d'Àsia de comptar amb l'ajuda d'immigrants per a la recol·lecció, càrrega i descàrrega d'aquests productes alimentaris.

El preu del blat també s'ha incrementat en els últims dies per la compra per part dels consumidors europeus i nord-americans.


Comentaris

envia el comentari