Innovador assaig clínic a Catalunya per lluitar contra el coronavirus a les residències

El president de la Generalitat, Quim Torra, ho ha anunciat aquest dimecres a la tarda

Oriol Mitjà, metge investigador especialitzat en malalties infecciones
Innovador assaig clínic a Catalunya per lluitar contra el coronavirus a les residències | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimecres a la tarda que el Govern ha iniciat un assaig clínic per subministrar als ancians de les residències «una medicina preventiva» contra el coronavirus, i que aquest està dirigit pel doctor Oriol Mitjà i el seu equip, dins de l'estructura de la Fundació Lluita contra la Sida,IrsiCaixa, l'Hospital Germans Trias i Pujol, i la Fundació Open Arms.

Un medicament utilitzat contra el VIH

Ho ha explicat en el transcurs d'una reunió amb la junta directiva de l'Associació Catalana de Recursos AssistencialsACRA—, en la qual també ha participat el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani i la consellera de Presidència, Meritxell Budó; i on ha afirmat que «les residències són una de les màximes prioritats i preocupacions del Govern».

El tractament, explica la Generalitat en un comunicat aquest dimecres, consisteix a administrar als contagiats amb Covid-19 l'antiviral Darunavir, que s'utilitza principalment com a medicament contra el VIH; i, a les persones que estan en contacte amb el pacient, un tractament profilàctic sobre la base d'hidroxicloroquina, utilitzat contra la malària.

Ja s'ha provat en quatre residències

El projecte ha estat aprovat per la Conselleria de Salut de Catalunya i per l'Agència Espanyola de Medicina, s'està implementant en coordinació amb l'Organització Mundial de la Salut; i ja s'ha provat en quatre residències dilluns passat i en quatre més el dimarts.

El Departament de Salut ha facilitat les dades de les residències on hi ha positius de coronavirus al doctor Mitjà i el seu equip, que juntament amb professionals sanitaris de la Fundació Proactiva Open Arms que han estat formats per a l'ocasió, s'encarreguen d'aplicar el tractament.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari