IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Preocupant nou augment de morts per coronavirus a Espanya

Fernando Simón ha assenyalat que les xifres dels últims dies estan «una mica distorsionades» per la realització dels tests ràpids

A causa dels efectes de l'coronavirus l'Estat es planteja una pròrroga més de confinament
A causa dels efectes del coronavirus, l'Estat es planteja una pròrroga més de confinament| Catalunya Diari

Espanya ha sumat 585 morts per Covid-19 en les últimes 24 hores, la qual cosa suposa un 3% més respecte a ahir, quan es van notificar 551 defuncions, segons les dades publicades pel ministeri de Sanitat. D'altra banda, s'han registrat 5.252 casos del coronavirus, un increment del voltant del 2,8%  enfront d'ahir (5.183 positius), segons ha informat en roda de premsa el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón.

Xifres «distorsionades»

L'expert del ministeri de Sanitat ha puntualitzat que les xifres dels últims dies estan «una mica distorsionades» per la realització dels tests ràpids, alguns d'ells en persones asimptomàtiques. Així, considera que aquest efecte d'augment es veurà reflectit «durant dos, tres o quatre dies». «Haurem d'anar corregint les xifres per a fer-les el més homogènies possible», ha comentat.

Simón ha celebrat que l'increment de positius «s'ha anat reduint» des de l'inici de l'estat d'alarma, quan el percentatge d'increment diari era del 20%. Igualment, ha assenyalat que els nous hospitalitzats creixen al voltant de l'1,7%, i l'ingrés a UCI de l'1,5 per cent. La mateixa tendència es troba en morts, amb un 3% de pujada diària, dades per sota de setmanes anteriors.


Comentaris

envia el comentari