Augmenten els controls a les carreteres catalanes per evitar desplaçaments

Els Mossos d'Esquadra es col·locaran a les principals vies i autopistes durant el cap de setmana
Augmenten els controls a les carreteres catalanes per evitar desplaçaments | Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra faran uns 200 controls en 40 punts per evitar desplaçaments a les segones residències. El desplegament començarà aquest divendres i durarà tot el cap de setmana. Les persones que circulin per les carreteres i no acreditin cap dels motius previstos en el decret d'estat d'alarma seran denunciades

 

Els Mossos es coordinaran amb les policies locals. Es col·locaran a les principals carreteres i autopistes catalanes, com ara l'A-2 a Alcarràs, la C-16 —per evitar el desplaçament a la Cerdanya— i l'AP-7 —per controlar la circulació a les comarques tarragonines i cap a les Terres de l'Ebre—. També ho faran en vies secundàries.

 

 

852 efectius entre trànsit, ARRO i Seguretat Ciutadana

El cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha explicat que aquest desplegament implicarà 852 efectius, entre policia de trànsit, ARRO i Seguretat Ciutadana

 

Estaran distribuïts en 40 punts de control durant els tres dies. En total s'han previst cinc fases, per tant uns 200 controls. Es col·locaran en vies interurbanes i d'entrada a municipis de segones residències.

 

Multes per no complir el confinament

Les sancions es posaran en virtut de la Llei de seguretat ciutadana, que preveu entre 100 i 600 euros per a les lleus, entre 600 i 30.000 per a les greus, i més de 30.000 per a les molt greus. «Voldríem demanar la màxima col·laboració ciutadana possible i apel·lar a criteris de responsabilitat i solidaritat», ha dit Molinero.

 

El confinament afecta tota la població, que s’ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana, recorden els Mossos d'Esquadra

 

Per aquest motiu, els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el decret i també les que vagin amb més d'una persona al vehicle.

 

Les activitats a l’aire lliure, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer també estan prohibides. Els Mossos també treballaran per garantir que ningú incompleixi les mesures legals vigents i denunciaran aquelles persones que no les compleixin.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

La Guàrdia Civil farà el mateix

La mesura és extensible a la Guàrdia Civil, que aquest matí ja ha advertit que, davant la possibilitat que moltes persones vulguin desplaçar-se fora de les ciutats, durà a terme més controls a les carreteres de tot el país.

 

En aquest sentit, han manifestat que tan sols estan permesos els desplaçaments en cotxe per anar a comprar, per acudir a una farmàcia o centre sanitari així com per a anar a treballar o al banc. Fins i tot, per atendre a menors, persones discapacitades o persones grans.

 

Més notícies de la categoria Coronavirus