Gairebé 90.000 ERTO a Catalunya i més de mig milió d’afectats

El Homrani posa a disposició de l'Estat 460 empleats del SOC per garantir que tothom pugui cobrar a temps

Un usuari del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya espera el seu torn per sol·licitar informació sobre la seva situació, el 4 d'abril del 2016
Més de 10.000 persones han estat afectades només durant les últimes 24 hores | CatalunyaDiari

Els ERTO a Catalunya són ja 86.573 i afecten 636.032 treballadors, segons les dades fetes públiques aquest dimecres pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Les xifres suposen un increment de gairebé 1.500 expedients i 10.600 treballadors en només 24 hores.

El conseller El Homrani ha reiterat la seva «preocupació»  perquè tothom pugui cobrar la nòmina de l'atur el 10 d'abril, la data de pagament habitual, davant del col·lapse del servei espanyol que ho ha de tramitar, el SEPE. De fet, el conseller ha confirmat que el ministeri espanyol els ha enviat una carta demanant poder disposar dels serveis del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per ajudar en l'allau de peticions.

Objectiu: assegurar els drets dels treballadors

En aquest sentit, El Homrani ha recordat que la Generalitat ja va posar a disposició de l'Estat el SOC fa «tres setmanes» i els ha reiterat que estan «absolutament a la seva disposició per garantir que tothom cobri en el temps indicat».

  

  

En aquest sentit, ha confirmat que 460 treballadors del SOC atendran trucades sobre les prestacions que normalment assumiria el SEPE. El conseller ha dit que l'objectiu és «assegurar els drets dels treballadors», ja siguin afectats per ERTO, els que s'han quedat a l'atur, els que han patit la no renovació de contractes temporals o la seva extinció.


Comentaris

envia el comentari