Isabel Celaá: «Com a norma general, tots els escolars passaran de curs»

El tercer trimestre servirà de repàs, reforç i avaluació dels altres dos trimestres | La repetició serà «excepcional»

La portaveu del govern espanyol en funions, Isabel Celaá, en roda de premsa el 25 d'octubre
Celaá ha dit que com a norma general tots els alumnes passaran de curs arran de la crisi del coronavirus. | Cedida

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha assegurat aquest dimecres a la tarda que, com a «norma general», tots els escolars passaran de curs a finals de juny i els repetidors seran «l'excepció». Així ho han acordat el govern espanyol i les comunitats autònomes que també han decidit que aquest curs no s'allargarà més enllà del juny, tot i l'aturada pel coronavirus, i que el tercer trimestre servirà principalment per repassar i reforçar les matèries donades els dos primers trimestres. A més, els centres programaran activitats de reforç a l'estiu i per al curs vinent.

Fonts de la Conselleria d'Educació han explicat que a la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació «ha tornat a quedar clar que no es discuteix que el Departament és l’autoritat educativa a Catalunya» i que, per tant, el gruix de les decisions les ha de prendre la Generalitat. Així, el ministeri publicarà una ordre ministerial que facilitarà que les comunitats autònomes puguin regular amb més flexibilitat els aspectes relacionats amb el que queda de curs.

En la trobada, s’han marcat uns criteris generals (com per exemple, que el curs acabarà el juny) que coincideixen amb el que des del Departament d’Educació havia dit i defensat públicament, i en tot cas, les instruccions pròpies de Catalunya es publicaran ben aviat i s'explicaran en detall.

Bargalló matissa que aquesta decisió «no és un aprovat general»

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha dit que el fet de generalitzar la promoció de curs per a tots els escolars, excepte algunes excepcions, no és un «aprovat general», ja que això suposaria que els escolars no han de fer res més des del març al setembre i tots tindrien la mateixa nota. Segons Bargalló, les dues primeres avaluacions del curs es tindran en compte, i la tercera servirà per recuperar o millorar, però mai per suspendre o fer repetir a ningú.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

De fet, el conseller d'Educació ha dit que ha de ser al setembre i el curs que ve quan es recuperi la matèria no impartida aquest últim trimestre, ja que tampoc s'ha de fer als casals d'estiu. «Un aprovat general seria un error», ha reblat. En entrevistes a Catalunya Ràdio i TV-3, Bargalló ha assegurat que no hi haurà «acarnissament» amb els alumnes per culpa del confinament, ja que són conscients de les limitacions.


Comentaris

envia el comentari