Important avís d'Oriol Mitjà als metges jubilats sobre el coronavirus

L'investigador català s'ha convertit en una cara coneguda durant els darrers dies després de carregar contra el govern central

Efectius de la UME preparant-se per desinfectar l'Aeroport del Prat
Important avís d'Oriol Mitjà als metges jubilats sobre el coronavirus | Catalunya Diari

El doctor i investigador Oriol Mitjà ha demanat als metges jubilats de més de 65 anys que no s'incorporin a la primera línia d'atenció de pacients ni tampoc a l'oficina. «Sou persones en franja d'edat vulnerable», ha recordat Mitjà a través de Twitter després que el Departament de Salut hagi fet una crida a metges jubilats perquè tornin a treballar per abordar el coronavirus

L'investigador ha insistit que la recomanació per a les persones majors de 65 anys és el distanciament social, i això vol dir «quedar-se a casa» i només fer teletreball.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«El comitè d'emergència espanyol hauria de dimitir»

Mitjà s'ha tornat una cara molt coneguda durant els darrers dies, després que aquesta setmana es fes viral un fil de Twitter seu on no dubtava a fer patents les seves queixes sobre la situació actual.

Concretament, l'investigador considerava que «el comitè d’emergència espanyol hauria de dimitir» per una gestió que ell considera totalment «negligent».

30.000 sanitaris addicionals per combatre el coronavirus

Amb tot, també són molts els estudiants que s'han incorporat a la xarxa sanitària durant les últimes hores, i ahir a la tarda el govern espanyol feia patent que la Sanitats'havia reforçat amb més de 30.000 professionals sanitaris.

En aquest sentit, Salvador Illa va explicar durant la roda de premsa que eren 8.000 metges residents de quart i cinquè curs, 11.000 infermers que van superar les proves selectives però no van obtenir plaça, així com 10.000 estudiants d’infermeria i 7.000 de medecina dels últims cursos.


Comentaris

envia el comentari