Crida de les autoritats: «Que dilluns només vagi a buscar la mascareta qui la necessiti»

El Govern recomana que els col·lectius vulnerables demanin a algú altre que els hi vagi a buscar

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
Les autoritats han estat clares sobre la recollida de mascaretes del proper dilluns. | Cristóbal Castro

Des d'aquest dilluns, dia 20 d'abril, les farmàcies de Catalunya disposaran de mascaretes per repartir entre tota la ciutadania. Es tracta dels 14 milions que ha adquirit el Govern de Catalunya, lot del qual n'arribaran 1,5 milions d'entrada i, en els successius dies se n'aniran enviant més.

Sobre les mascaretes que a partir de demà dilluns els ciutadans podran començar a recollir a les farmàcies —la primera, gratuïta; a partir de la segona, de pagament—, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que es tracta de mascaretes quirúrgiques i que es poden reutilitzar fins que mantinguin la integritat física, és a dir, que per exemple les gomes no caiguin ni la tela estigui estripada. Budó ha reiterat que hi haurà mascareta per a tota la ciutadania, 1,5 milions d'unitats a partir de demà a les farmàcies i que dijous n'arribaran dos milions més.

L'avís important de les autoritats: que només vagin a recollir-la els que la necessitin

En aquest sentit, Budó ha tornat a reclamar que demà només en vagin a buscar els que realment la necessiten. El Govern tem que es produeixin aglomeracions a les farmàcies per recollir les mascaretes i és per això que en els darrers dies ha insistit en aquest missatge, que només recullin les mascaretes dilluns aquells que les necessitin de forma imprescindible, i que els col·lectius més vulnerables evitin desplaçar-se i els les recullin els familiars o amics.

En la mateixa línia s'ha expressat el Consell de Col·legis Farmacèutics aquest diumenge, 19 d'abril, que ha demanat que la gent «no trenqui el confinament» demà per anar a buscar una mascareta si no la necessita. Un avís urgent que arriba amb insistència, com veiem, tant des de les autoritats governamentals com des de les sanitàries. Cal, doncs, tenir-ho molt en compte.


Comentaris

envia el comentari