URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Una bona notícia que ens deixa la crisi del coronavirus pel futur de la Terra

Segons imatges facilitades per l’ESA, la reducció de l’activitat industrial ha estat dràstica a gran part d’Europa

Imatge d'un panell de trànsit demanant que la gent es quedi a casa durant el Coronavirus
Els nivells de contaminació s'han reduït molt amb el coronavirus | Trànsit

La crisi del coronavirus està deixant imatges insòlites i unes conseqüències catastròfiques a nivell socioeconòmic que encara no es poden comptabilitzar davant de la incertesa que vivim amb el confinament de tot el nostre país, així com altres zones del planeta, especialment Itàlia. Tot i això, tota desgràcia sempre té alguna part positiva, i, efectivament, aquest cas no ha estat una excepció.

Segons es pot veure en una animació d’imatges feta per l’Agència Espacial Europea (ESA), que posa l’evolució de la qualitat de l’aire al continent europeu entre l’1 de gener i el 13 de març, la disminució de la contaminació ha estat molt important arreu d’Europa aquests últims dies, especialment arran del confinament total d’Itàlia i parcial d’Espanya, així com mesures contundents als altres països, com el tancament de bars i restaurants. Unes dades que encara serien més pronunciades a casa nostra si tinguéssim imatges de tot el cap de setmana.

La baixada de contaminació és general en el continent, però la més impressionant és la del nord d'Itàlia, un gran pol industrial del sud d'Europa que s'ha vist paralitzat pel virus. Així mateix, s'aprecia la disminució de pol·lució també a l'àrea de Madrid i la de Barcelona. Aquest és l'espectacular vídeo animat:

La NASA corrobora les dades

Les dades ofertes per l’ESA, basades en les imatges facilitades pel satèl·lit Copernicus Sentinel-5P que retrata els contaminants a l’aire, tenen el suport de la NASA. En aquest sentit, l’agència nord-americana, de la mà del seu investigador de ciències atmosfèriques Santiago Gassó, ha compartit unes imatges a les xarxes socials en què es comparen les emissions de NO2 entre el 7 de febrer i el 7 de març, amb uns resultats més que evidents sobre la disminució de la pol·lució:  

Gran notícia contra el canvi climàtic

Tot i els greus problemes socioeconòmics d'aquesta crisi, estem davant d'una gran reducció de contaminació que segur que ajuda a frenar el canvi climàtic. La pol·lució no parava de créixer durant els últims anys i tots els presagis eren negatius a nivell mediambiental i climàtic. Per tant, estem davant d'una oportunitat per posar-li fre a aquesta situació insostenible i replantejar com ha de ser l'activitat industrial després del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari