IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Preocupació a l'Estat Major de l'Exèrcit: 25 contagiats per coronavirus

El cos ja ha demanat reforços per al Comandament Component Terrestre

Una unitat de la UME.
Diversos integrants de l'exèrcit espanyol, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Del coronavirus no se n'escapa, malauradament, cap col·lectiu... tampoc l'Exèrcit espanyol, que en les darreres setmanes es troba bolcat en el combat contra el virus i en el suport al gran desplegament sanitaria tots els racons del territori estatal. La malaltia, però, també ha delmat de valent les seves files. Una de les unitats més afectades és l'Estat Major de l'Exèrcit, dins del qual hi ha el Comandament Component Terrestre, que dirigeix la participació de l'Exèrcit de Terra en l'operació Balmis, que és la dedicada a la lluita contra el coronavirus.

Segons informa 'El Confidencial Digital' aquest dimarts, aquesta unitat es troba en un moment molt delicat: hi ha 25 efectius de baixa després d'haver donat positiu per coronavirus —la majoria a casa, però dos d'ells, ingressats a l'Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla—, mentre que 108 militars més estan en aïllament per haver-hi tingut contactes. D'aquests, més de 70 ja han presentat algun símptoma del virus.

Una xifra elevada de casos

Els casos en aquesta unitat dirigent destaquen especialment: cal destacar que a altres faccions de l'Exèrcit de Terra els casos són puntuals —entre quatre i sis, a tot estirar—, de manera que els 25 del Comandament Component Terrestre preocupen especialment al cos militar espanyol.

Atesa la virulència amb que el coronavirus sembla haver atacat aquest comandament de l'exèrcit espanyol, ja s'ha fet una crida interna per buscar reforços a una unitat que és cabdal en l'operació Balmis, ja que és la que planeja i coordina totes les accions de l'Exèrcit de Terra contra el virus. Per ara, la unitat ja ha estat reforçada amb membres de diverses unitats de Terra i del Quarter General de l'Exèrcit. És, doncs, un hàndicap més que es troba el cos militar espanyol en la seva dura lluita contra la pandèmia arreu d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari