Balanç negre: 362 ancians morts i 800 infectats per coronavirus en residències catalanes

La Conselleria de Treball i Afers Socials ho ha fet públic aquest dimecres a la tarda

Imatge d'un ancià amb una pilota a la mà
Balanç negre: 362 ancians morts i 800 infectats per coronavirus en residències catalanes | Catalunya Diari

La Conselleria de Treball i Afers Socials ha informat aquest dimecres a la tarda que almenys 362 ancians que vivien en residències de gent gran han mort durant el mes de març, afectats per la covid-19

800 persones infectades

El secretari d'Assumptes Socials i Famílies, Francesc Iglesias, ho ha explicat en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres a la tarda. Segons ha informat, de les 64.093 persones que viuen en alguna de les 1.073 residències públiques i privades de Catalunya, unes 800 han donat positiu en la Covid-19 i 129 han estat derivades a centres hospitalaris.

«La xifra positiva és que a Catalunya, ja que en el 70% de les residències encara no ha entrat el virus Covid-19, i haurem de dirigir molts esforços perquè no entri», ha afegit Iglesias, que ha xifrat en més de 300 les residències amb casos de coronavirus.

Actuacions Barcelona i l'entorn

Pel que fa a la ciutat de Barcelona i el seu entorn, el departament ha començat a traslladar residents amb símptomes lleus a clíniques de mútues laborals, i es preveu ampliar el model a la resta del país.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari