URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

El Banc Central Europeu treu tota l'artilleria per evitar la crisi més gran de la història de l'euro

Ha anunciat un programa excepcional de compra de deute per pal·liar els efectes del coronavirus

Diverses monedes col·locades una sobre l'altra amb un rellotge al darrere el 19 de març de 2020
El BCE ha anunciat un programa excepcional de compra de deute pel coronavirus | Catalunya Diari

El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat un programa de compra de deute per valor de 750.000 milions d'euros. Es tracta d'un programa de compra temporal d’actius tant del sector privat com del públic per contrarestar els «greus riscos» derivats de la pandèmia del coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Les compres es realitzaran fins a finals del 2020. Per a la compra de valors del sector públic, l'assignació de referència continuarà estant en mans dels bancs centrals nacionals. El Consell de Govern rescindirà les compres d’actius nets un cop jutgi que s’ha acabat la fase de crisi de coronavirus, «però en tot cas no abans de finals d’any».

El BCE, decidit a defensar l'euro en un moment «extremadament difícil»

En un comunicat el BCE afirma que s'ha compromès a donar suport a «tots els ciutadans de la zona de l'euro» en un moment «extremadament difícil». Per a això, el BCE «garantirà» que tots els sectors de l'economia puguin beneficiar-se de condicions de finançament favorables que els permetin absorbir el xoc. «Això s'aplica per igual a famílies, empreses, bancs i governs», afirma l'entitat.

El Consell de Govern també ha afirmat que farà «tot el que sigui necessari» dins del seu mandat, i en aquest sentit ha afirmat que està «totalment preparat» per augmentar els seus programes de compra d’actius i ajustar-ne la composició, «tant com sigui necessari i durant el temps que sigui necessari». També ha indicat que explorarà «totes les opcions i totes les contingències» per donar suport a l’economia davant d'aquesta crisi.


Comentaris

envia el comentari