El Camp Nou, escenari de l'assaig clínic d'Oriol Mitjà contra el coronavirus

L'estudi vol arribar als 3.000 participants

Un participant de l'assaig clínic al punt d'atenció situat al Camp Nou
El Camp Nou és un dels punts d'atenció de l'assaig clínic | FC Barcelona

Els doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet estan realitzant un assaig clínic per poder provar una combinació de fàrmacs amb l'objectiu d'identificar solucions terapèutiques que limitin la transmissibilitat de la Covid-19. Aquest dijous el FC Barcelona ha anunciat que se suma a la campanya #JoEmCorono i posa a disposició de l'assaig les instal·lacions del Camp Nou.

Mitjà i Clotet volen provar l'efectivitat de la hidroxicloroquina, un fàrmac utilitzat per prevenir la malària, com a tractament preventiu del coronavirus. És a dir, es vol comprovar si les persones que han estat en contacte amb una persona infectada desenvolupen la malària o ho fan d'una manera més suau després de prendre aquest fàrmac.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El Camp Nou, punt d'atenció de l'estudi

Els participants, que han estat en contacte amb casos positius, s'han de desplaçar fins als punts d'atenció de l'estudi on se'ls prenen mostres, se'ls fa un seguiment i se'ls administrar el fàrmac. El Camp Nou és un dels punts d'atenció de l'estudi on els participants acudiran amb cita prèvia i seran atesos sense haver de baixar del cotxe per minimitzar el risc de contagi.

El Camp Nou és el quart punt de recollida però gràcies a les seves dimensions és el lloc on més gent es podrà atendre. Els altres tres punts estan a l'aparcament de l'Hospital Germans Trias, al Club Natació Sabadell i a la benzinera Meroil que hi ha a l'avinguda Meridiana de Barcelona.

El projecte, que compta amb l'aprovació del Departament de Salut de Catalunya i l'Agència Espanyola del Medicament i amb l'aval de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), vol assolir els 3.000 participants. Actualment ja són gairebé 2.000 persones les que hi participen.


Comentaris

envia el comentari