IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un barceloní es querella amb alts càrrecs de Sanitat poc abans de morir de coronavirus

El document assenyala la possible existència dels delictes contra la salut pública, i homicidi per imprudència professional

Fernando Simón en roda de premsa pel coronavirus el 17 de març de 2020
Fernando Simón és un dels alts càrrecs a qui s'ha interposat la querella | Catalunya Diari

Els Jutjats d’Instrucció de Madrid han rebut una querella, per via telemàtica, contra diversos alts càrrecs de l’àmbit de la Sanitat com ara el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, o l’administrador de l’empresa que va fer d’intermediària per la compra dels tests defectuosos per a detectar el coronavirus. El document el va presentar José A, qui ha mort a causa de la Covid-19 aquest dijous a Barcelona.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Tot es remunta al passat 13 de març quan l’home es va dirigir a l’hospital Hestia de Barcelona per fer-se una biòpsia, on va haver de tornar set dies més tard perquè es trobava malament per una patologia prèvia i finalment va quedar ingressat.

Els motius de la querella

L’home defensava que com que els hospitals no disposaven dels tests suficients, els usuaris «estaven exposats a estar contagiats i a ser transmissors» de la Covid-19, fet que va provocar el contagi de José A. Els metges, segons l’escrit al qual ha tingut accés Efe, van diagnosticar el seu estat de «catastròfic» i van diagnosticar «una mort ràpida». Davant d’aquest escenari, el pacient va demanar l’alta, que li van concedir el 15 d’abril, i va ser traslladat a casa.

Per una altra banda, José A. va reclamar que la querella es considerés urgent a efectes de tramitació processal i va donar instruccions als seus hereus de continuar endavant amb l’acció penal si aquesta era admesa a tràmit. El document insisteix en el fet que el Ministeri de Sanitat va pagar per un producte «fraudulent» i destaca que l’OMS havia alertat «des d’almenys el mes de gener del 2020 del risc per a la salut pública» de la Covid-19.

 

Delictes contra la salut pública i homicidi per imprudència professional

La querella assenyala la possible existència dels delictes contra la salut pública, per lesions, i homicidi per imprudència professional, per la manca de tests als hospitals i per la compra dels que van ser defectuosos. Segons el demandant, mort per coronavirus, la manca de tests va impedir la realització de proves eficaces.

Querella dirigida contra diversos alts càrrecs de la Sanitat

La querella es dirigeix contra diversos alts càrrecs de l’àmbit de la Sanitat. Concretament, contra el director del Centre d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, les directores de Salut Pública i de la Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, Pilar Aparicio i Patricia Lacruz i la responsable de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, María Jesús Lamas. A més, també es dirigeix contra el responsable de l’oficina centralitzada de compres de productes sanitaris del Ministeri de Sanitat i l’administrador de l’empresa intermediària en la compra de tests defectuosos.

A tots ells es demana que se’ls citi com a investigats i a les Conselleries de Sanitats de la Comunitat de Madrid i de Catalunya com responsables civils directes o subsidiaris, per ser responsables de vetllar perquè es compleixi la normativa d’expedició de medicaments i proveir als sanitaris de mitjans de control de malalties contagioses.


Comentaris

envia el comentari