IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els bars podrien obrir al juny a Espanya, però amb una condició complicada

Els locals hauran d'instal·lar càmeres tèrmiques per evitar l'accés de persones amb coronavirus

Cambrer netejant taules de la terrassa d'un bar
Els hostalers confien en pal·liar la crisi del sector tornant a l'activitat al juny | CatalunyaDiari

El sector de l'hostaleria es troba en una situació molt compromesa per culpa de la pandèmia del coronavirus, ja que encara no se sap quan es podran reobrir els milers de negocis que han hagut de tancar per la Covid-19. José Luis Yzuel, president de la patronal Hostalera d'Espanya, confia a poder tornar a l'activitat el proper mes de juny.

L'hostaleria a Espanya està formada per més de 300.000 establiments que donen feina a 1,7 milions de persones i té un volum de vendes de 123.612.000 d'euros, amb una aportació del 6,2% al PIB de l'economia espanyola.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Una empresa no pot estar tancada nou mesos»

Actualment, des de la patronal estan indignats amb les paraules de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que va deixar caure la possibilitat que el sector no tornés a obrir fins a finals d'any. Yzuel qualifica aquestes declaracions d'«irresponsables i lamentables. Una empresa no pot plantejar-se estar tancada durant nou mesos. És inviable perquè, encara que no tingui ingressos, ha de seguir pagant rebuts tots els mesos com el de la llum, l'aigua, el gas... », assegura Yzuel.

A més, sobre les mesures de distanciament social, Yzuel afirma que des de la patronal treballen en la creació d'un segell per acreditar quins establiments són segurs davant el coronavirus i atreure així als clients en condicions òptimes. Hauran d'acreditar que compleixen amb uns requisits, com disposar de càmeres tèrmiques per a la detecció dels qui tinguin febre i són sospitosos de tenir la malaltia, per evitar que accedeixin al local.

Al seu torn, els establiments haurien d'acreditar que compten amb hidrogels desinfectants, que realitzen neteges extremes, que han fet test als seus empleats, que tenen ozó als conductes d'aire condicionat per evitar que puguin esdevenir instruments propagadors de virus, i que disposen d'àrees per poder ubicar a persones amb alt risc de contagi de coronavirus.

El sector hostaler celebra que hi hagi una desescalada per territoris

Yzuel apunta que hauran d'incrementar la distància entre taules a les terrasses, una zona que considera «bàsica» per a la supervivència del sector. «Ara mateix, cal valorar aquests espais perquè són espais a l'aire lliure on la contaminació resulta més complicada», prossegueix Yzuel.

Amb tot això, Yzuel llança un 'SOS' a l'executiu perquè ofereixin solucions a la crisi que viuen: «Deixeu-nos ajudar-los. Vostès no estan ungits de la veritat absoluta. D'aquests locals, els que més sabem som nosaltres i els podem ajudar», assegura. Yzuel celebra que hagi predisposició per fer una desescalada per territoris, ja que «el virus no ha afectat de la mateixa manera a Madrid que a Andalusia o a altres regions», apunta.


Comentaris

envia el comentari