IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Obriran bars i terrasses aquest estiu? Tot el que no podran fer els cambrers

La patronal d'Hostaleria de Madrid ha creat una guia tècnica amb les mesures pertinents

Diverses persones en una terrassa a l'aire lliure d'un restaurant de Palma (Mallorca) al juny de 2014
L'hostaleria haurà d'adoptar les mesures de seguretat pertinents per oferir els seus serveis | e_rasmus (istockphoto)

Els treballadorsd'hostaleria hauran de mantenir una distància de metre i mig i se'ls prohibiràl'ús del mòbil o sortir a fumar per motius de contaminació, els productes lliurats als locals seran desinfectats un per un i les terrasses es redistribuiran pensant en una major seguretat per al client, així ho apunte la guia tècnica elaborada per la patronal d'Hostaleria de Madrid per ajudar els bars i restaurants de la regió en la reobertura després de la covid-19.

Altres recomanacions són no desinfectar la vaixella manualment sinó amb el rentaplats,evitar col·locartovallons o altres elements que siguin focus de contaminació, redistribuir les terrasses -bé separant les taules o col·locant elements de protecció-; i que els empleats accedeixin al seu lloc amb la roba i calçat de treball, uniforme net, rentat de mans i mascareta.

«Quedarà prohibit sortir al carrer amb l'uniforme i calçat de treball, per tant, no podran fer-se sortides per fumar, compres d'última hora o imprevistos», explica la guia que ha estat remesa a l'Ajuntament i la Comunitat de Madrid.

La guia està enfocada a planificar les tres fases dels negocis -la preobertura, la posada en marxa i la post-obertura - i se centra en la planificació de l'activitat, la reestructuració de la carta, la gestió d'estoc i proveïdors, nous processos de treball i mesures de protecció.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La preobertura dels negocis

Els empresaris faran una neteja i desinfecció exhaustiva del local abans d'obrir. No serà necessari mantenir la mateixa oferta gastronòmica ni en tot el rang horari, ja que caldrà adaptar la nova demanda i els nous costums.

L'entrada de personal

Els treballadors accediran al seu lloc amb la roba i calçat de treball, uniforme net, rentat de mans i mascareta. Queda prohibit sortir al carrer amb l'uniforme i calçat de treball, per tant, no podran fer-se sortides per fumar, compres d'última hora o imprevistos. Es respectarà la distància de 1,5 metres i es prohibirà l'ús del mòbil i efectes personals per motius de contaminació.

Com rebre les comandes de productes

És important establir diferents rangs horaris per a la recepció de les mercaderies per poder desinfectar la zona de recepció entre la comanda i comanda.

S'eliminaran els embolcalls dels productes abans que entrin al local, es desinfectaran, un per un, i els productes frescos entraran en box de plàstic prèviament desinfectat.

Les elaboracions dels restaurants

Els fluxos de treball a les cuines hauran d'estar molt segmentats i, si és possible, es delimitaran els espais amb cinta adhesiva de seguretat. La correcta col·locació dels EPI del personal de cuina serà fonamental. El rentat de mans constant és obligatori independentment de l'ús de guants, que hauran de canviar-se per a cada activitat.

La sala o menjador

S'haurà de reestructurar la disposició de les taules a la sala amb la finalitat de respectar el règim de distàncies entre elles que haurà de ser de 1,5 metres. Hi haurà gels de hidroalcohol a l'entrada del local i a la sortida dels lavabos.

La barra de l'establiment

Es recomana el menor nombre de persones a la barra si aquesta no té una mida que permeti la separació entre treballadors. Es valorarà si es manté el servei a taula o es demana a el client que reculli la comanda a la barra, per evitar l'apropament entre personal i clients.


Comentaris

envia el comentari