Batet prohibeix al personal del Congrés cap contacte amb visites externes

Les mesures arriben després de la suspensió de l'activitat per aquesta setmana

Congrés dels diputats
Una imatge d'arxiu del Congrés dels Diputats. | Cedida

La presidenta del Congrés dels Diputatss'ha posat seriosa amb les mesures per prevenir el contagi del coronavirus: no vol permetre que el personal de la cambra pugui contraure la malaltia que ja ha anunciat que té el diputat de VOX, Javier Ortega Smith, cosa que ha posat la resta del seu grup parlamentari en quarantena.

Aquest dimarts es coneixia que el Congrés dels Diputats suspendrà la seva activitat durant tota la setmana pel risc de coronavirus. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha explicat que la decisió no s'ha pres tant «per motius sanitaris» sinó perquè VOX no assistirà a cap sessió prevista aquesta setmana després del cas positiu d'Ortega Smith. Segons ha dit, VOX no participarà en cap sessió per «prudència» i recomanacions sanitàries. Així, ha argumentat que l'absència del tercer grup en dimensió a la cambra «redueix la legitimitat democràtica de les decisions i les votacions» que podrien fer-se aquesta setmana.

Els treballadors de la cambra extremen precaucions

Però la mesura de suspendre tota l'activitat al Congrés no és l'única dictada per Batet, que ha optat per extremar precaucions davant del risc de contagi per coronavirus. La presidenta de la Cambra Baixa ha ordenat al personal que no mantinguin cap mena de contacte amb visitants externs al Congrés —de fet, les visites guiades ja s'han anul·lat per uns quants dies—, i que intentin no mantenir, tampoc, cap contacte amb els periodistes.

Explica aquest dimecres, 11 de març, 'El Confidencial Digital', que a l'hora de donar les acreditacions temporals als periodistes que treballen al Congrés, els treballadors no toquen els seus DNIs i els donen, en lloc de targetons reutilitzables, com fins ara, adhesius d'un sol ús. Tot plegat, minúcies a fi i efecte de pal·liar al màxim els contactes i evitar contagis de coronavirus. El Congrés, doncs, extrema precaucions contra la malaltia.


Comentaris

envia el comentari