IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una biofarmacèutica catalana vol assajar tres fàrmacs contra la Covid-19

Vol començar com més aviat millor

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
Es demana assajar els tres fàrmacs tan aviat com sigui possible | CatalunyaDiari.cat

L'empresa biofarmacèutica catalana SOM Biotech ha identificat, validat 'in vitro' i patentat tres fàrmacs per a tractar la Covid-19. Raúl Insa, CEO i fundador de l'empresa ha explicat que els tres fàrmacs identificats, en col·laboració amb l'Ewha Womans University de Corea del Sud, poden tractar el SARS-CoV-2 tot fent ús de la seva tecnologia SOMAIPRO d'intel·ligència artificial. 

SOM Biotech és una biofarmacèutica especialitzada a reposicionar fàrmacs, és a dir, identifica noves activitats terapèutiques de medicaments que tenen altres indicacions. D'aquesta manera es redueix els costos d'inversió i el temps d'arribada dels nous tractaments al mercat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Demana assajar els tres fàrmacs en humans

La biofarmacèutica demana poder assajar en pacients els tres fàrmacs identificats els quals inhibeixen, en fase clínica, la proteasa principal del SARS-CoV-2. Els tres fàrmacs són: l'Eravacycline TP-434-, un antibiòtic basat en tetraciclina; el Prexasertib LY-2606368, en desenvolupament clínic per a indicacions oncològiques; i un compost natural en investigació per a tractar la hiperlipidèmia.

«La companyia treballa per començar els assaigs en pacients com més aviat millor» explica Insa qui afegeix que «ja s'ha presentat la sol·licitud de patent de mètode d'ús per als tres fàrmacs a escala mundial».

El fundador de SOM Biotech ha concretat que han treballat amb el professor Dong-Hae Shin de la Universitat Ewha Womans «per aprofitar el nostre coneixement mèdic i científic amb l'objectiu de trobar noves solucions per a la Covid-19». Per últim, ha detallat que «amb la nostra tecnologia d'identificació de molècules basada en intel·ligència artificial hem validat uns compostos actius per a tractar el coronavirus».


Comentaris

envia el comentari