Milers de mascaretes destinades a l'Hospital d'Igualada, bloquejades a Madrid

Ho ha denunciat l'alcalde de la capital de l'Anoia, Marc Castells

Façana de l'Hospital d'Igualada el 13 de març de 2020.
L'Hospital d'Igualada, en una imatge d'arxiu. | ACN

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha denunciat aquest dimecres, 18 de març, que un lot de 4.000 mascaretes que anaven destinades a l'Hospital d'Igualada han quedat bloquejades a Madrid i que, per tant, el centre hospitalari no en pot disposar malgrat necessitar-les de forma urgent. «Exigeixo responsabilitat a totes les administracions i que siguin immediatament enviades aquestes mascaretes», ha demanat Castells, en una compareixença pública des del consistori de la capital de l'Anoia.

Castells també s'ha esmerçat a desmentir «missatges de Whatsapp que són virals i absolutament falsos». «Que tothom es guiï per la resta de mitjans oficials», ha dit l'alcalde d'Igualada, desmentint un missatge que assegura que cal tancar a la nit les portes i finestres de les cases «perquè un avió militar tirarà un líquid desinfectant».

Igualada, l'epicentre del focus més important de coronavirus a Catalunya

Igualada és l'epicentre del focus de coronavirus més gran que hi ha a Catalunya i el seu centre hospitalari n'absorbeix els casos. «La situació a l'Hospital d'Igualada és molt dura»: així s'ha expressat un dels doctors del centre, Joan Miquel Carbonell, en una entrevista a Ràdio Igualada aquest dimecres al matí.

En total, al centre hi ha 76 ingressats amb coronavirus confirmats i tres d'ells són professionals sanitaris, dos dels quals, segons ha confirmat l'hospital, estan en estat greu i es troben a la UCI amb ajuda respiratòria. El centre té 300 professionals confinats a casa seva per haver estat en contacte amb casos de coronavirus i 67 d'ells estan malalts. Després de la crida del centre per demanar sanitaris voluntaris, aquesta setmana han entrat a treballar vuit nous professionals, però que no hi poden anar cada dia, ja que treballen a d'altres llocs.

Sobre la posada en marxa d'un eventual hospital en campanya, Carbonell no ha concretat quan es podria necessitar i si finalment s'arribarà a fer servir. «Però totes les mesures que es puguin posar a disposició seran ben rebudes», ha destacat.


Comentaris

envia el comentari