Surt a la llum un brot de coronavirus en un centre geriàtric de Viladecans

Ni Salut ni l'Ajuntament de la ciutat confirmen la informació

Un treballador sanitari en un hospital d'Indonèsia
Ni Salut ni l'Ajuntament de la ciutat confirmen la informació | Cedida

Catalunya és una de les tres comunitats més afectades pel coronavirus, amb prop de 1.400 casos i 18 víctimes mortals. El brot d'Igualada és un dels grans focus on es prenien les primeres mesures dràstiques de confinament total de la població, amb un total de 70.000 persones que no poden sortir de les fronteres urbanes establertes. Però hi hauria un altre brot important a Catalunya que està passat desapercebut, segons avança 'El Confidencial'. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Residència i centre de dia per a gent gran

Fonts del sector sanitari del Baix Llobregat han informat del brot que hi hauria al centre de gent gran Frederica Montseny de Viladecans, tot i que la Generalitat no ha donat informació al respecte i l'Ajuntament del municipi assegura al mitjà citat que no li consta cap mena de brot.

El centre Frederica Montseny, titularitat de la Generalitat i del consistori, aplega 180 llits on dormen persones d'edat avançada, a més de funcionar també com a centre de dia. Ara la ciutat, de 60.000 habitants, podria ser focus d'un brot important de covid-19. 

Una trentena de positius

Segons les fonts, s'estarien desviant malalts de coronavirus de l'Hospital de Viladecans, que no compta amb UCI, a altres centres com l'Hospital de Bellvitge. El mitjà citat parla, en concret, d'una trentena de positius, tant residents com treballadors, entre els quals hi hauria dos casos greus.

Una primera i única mort confirmada a la ciutat podria haver continuat amb el brot, del que no se'n coneixen dades. Salut ha respost al mitjà citat que «per raons de confidencialitat, hi ha informació territorialitzada que no es facilitarà». 


Comentaris

envia el comentari