IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detecten un brot de coronavirus que afecta una dotzena d'agents de la Policia Local de Salt

Aquest dimecres s'han conegut els resultats dels tests ràpids ques es van fer a tota la plantilla

Imatge arxiu Policia Local Salt
La Policia Local de Salt ha reorganitzat torns i ha desinfectat la comissaria. | CEDIDA

Un brot de coronavirus afecta dotze dels 53 agents de la Policia Local de Salt, segons ha informat l'Ajuntament del municipi, que aquest dimarts ha fet tests ràpids a tota la plantilla. Les proves formen part dels 1.350 tests que la Diputació de Girona ha repartit a les policies locals gironines. Tots els agents afectats per la Covid-19 són asimptomàtics i, segons subratlla l'equip de govern, estan en «perfecte estat» i confinats als seus domicilis.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El govern municipal concreta que, seguint els protocols, aquesta passada nit han fet tasques de desinfecció de la comissaria, que comparteixen la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, i han reestructurat torns per continuar realitzat tots els serveis amb normalitat. El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, ha destacat que «en poques hores» han reorganitzat els torns i agraeix la predisposició «absoluta» de tot el cos per continuar donant el servei a la vila. «Ara com ara, no tenen cap mena de problema de salut i la resta de personal s'ha reorganitzat per garantir els serveis de seguretat ciutadana», ha afegit.

Espais compartits i patrulles mixtes

El sindicat SAP-FEPOL critica, però, que a hores d'ara encara no hi ha previsió de fer les proves als agents dels Mossos d'Esquadra destinats en aquesta comissaria compartida: «Posats en contacte amb els caps regionals, hem estat informats que es prendran les mesures que estan regulades en aquests casos». Això implica, segons el sindicat, que comprovaran si algun dels agents que ha donat positiu ha estat «en contacte estret» amb algun mosso. Serà aleshores quan el confinarien.

Des de SAP-FEPOL s'ha recordat la «crisi oberta» entre el Govern de la Generalitat i el TSJC arran de la resolució que obligava a fer proves als Mossos que hi ha confinats. Una crisi que, han apuntat, «ho ha aturat tot». «Els efectius del cos destinats a Salt queden totalment desprotegits i amb la incertesa de si estan infectats o no, mentre veuen com a tots els membres de la Policia Local han estat sotmesos a les proves de detecció», ha criticat el sindicat que ha recordat que comparteixen dependències i que «fins i tot s'han fet patrulles mixtes».

L'Ajuntament de Salt també demana fer tests als agents dels Mossos

El sindicat diu que els Mossos de Salt continuaran treballant per a la ciutadania però denuncia que ho fan «desprotegits per les nefastes conseqüències d'una situació lamentable que ha fet que s'aturin les proves de detecció de la Covid-19». SAP-FEPOL ja ha denunciat el brot a l'autoritat competent i ha reclamat que els tests de la Diputació també puguin arribar als Mossos. «En cas de no poder fer les proves en les pròximes hores, demanarem el confinament immediat i preventiu de tota la plantilla», han assegurat.

Toni Vidal també ha demanat que es puguin fer tests als agents dels Mossos d'Esquadra: «Segurament algun agent també donaria positiu i és asimptomàtic. Estem a l'espera que també els hi puguin fer les proves a ells». Vidal recorda que, excepte despatxos, els espais de la comissaria són compartits i, de fet, sovint hi ha patrulles mixtes formades per un agent de cada cos.


Comentaris

envia el comentari