L'explicació viral del conseller Buch sobre la mona de Pasqua que tothom comenta

El cap d'Interior ha recordat que els padrins no poden donar les mones als fillols

El conseller d'Interior, Miquel Buch, en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació el 27 d'octubre del 2019
El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha fet viral per unes declaracions | Cedida

El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una compareixença d'aquest dijous, 9 d'abril, a la tarda, ha recordat que està prohibit que els padrins portin la mona a casa dels fillols, com és tradició en Setmana Santa. «Anar a comprar la mona està permès, però no portar-la al fillol», ha asseverat. Buch ha recomanat a les pastisseries buscar solucions alternatives amb «altres mètodes de transport» per fer arribar les mones.

L'explicació del conseller s'ha viralitzat prou de pressa a les xarxes, on els internautes no han dubtat en opinar sobre les seves declaracions. Alguns han titllat de «surrealista» les paraules de Buch; altres, però, han sigut menys agradables. 

Controls massius per evitar l'operació sortida

Paral·lelament, uns 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra i de les policies catalans faran uns 500 controls des d'aquest dijous i fins Dilluns de Pasqua per controlar els desplaçaments de vehicles a les carreteres durant aquests dies de Setmana Santa.

Buch ha remarcat que aquest dijous a la tarda ha començat «l'operació no sortida» de Setmana Santa per les mesures de confinament imposades pel coronavirus, i que aquells que vulguin anar a les segones residències i topin amb un control policial, hauran de tornar a casa «amb la corresponent sanció». «Estem fent la feina ben feta, però algú s'està relaxant», ha avisat. Buch ha detallat que, segons l'últim balanç, les sancions han pujat un 3,8% respecte al dia anterior.


Comentaris

envia el comentari