IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Buch no descarta l'obligatorietat de les mascaretes a Catalunya

El conseller d'Interior ha instat a fixar-se en l'exemple de la regió italiana de la Llombardia

El president Torra i el conseller Buch, en una reunió el desembre de 2018.
El president Torra i el conseller Buch, en una imatge d'arxiu. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha demanat fixar-se en la Llombardia, la regió del nord d'Itàlia on des del 4 d'abril és obligatori l'ús de mascaretes per sortir al carrer. Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dilluns, dia 6 d'abril, Buch no ha descartat que aquesta mesura també s'acabi aplicant a Catalunya, si bé ha recordat que és l'Estat qui ha de decretar aquestes decisions, d'acord amb el Reial Decret d'estat d'alarma pel coronavirus.

Buch no descarta l'obligatorietat de portar mascaretes al carrer a Catalunya

El conseller ha subratllat que l'obligatorietat de les mascaretes ja s'aplica a Estats Units, Àustria, República Txeca, Eslovàquia o algunes zones de França. D'altra banda, Buch ha informat de 17 detencions i 2.955 denúncies en les darreres 24 hores per no complir les condicions de l'estat d'emergència.

«No podem descartar cap escenari», ha subratllat Buch, preguntat per si contempla l'obligatorietat de mascaretes a Catalunya. El conseller ha obert la porta a la possibilitat que la Generalitat pugui demanar a l'Estat que apliqui aquesta mesura, i que les peticions i recomanacions del Govern aniran «sempre» en funció de les propostes que facin els experts. «No serà una decisió política, sinó en base a les aportacions de l'equip tècnic del Procicat», ha argumentat.

Per altra banda, Buch ha actualitzat les dades de les darreres 24 hores pel que fa al dispositiu policial, amb cinc actuacions a requeriment sanitari i judicial, 7.227 identificacions a persones, i 4.689 a vehicles, cap tancament d'establiment, 17 detencions i 2.955 actes de denúncia a persones.

Encara no es poden dotar tots els Mossos de material de protecció i tests

Buch, ha afirmat que encara no es poden dotar tots els Mossos de material de protecció i tests de coronavirus. Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dilluns al migdia, Buch ha dit que els jutges estan obligant a fer coses «pràcticament impossibles».

El conseller ha subratllat que el Govern va exercir la compra d'equips de protecció individual però que la «recentralització de l'Estat» va «alentir» el procés. Tot i això, Buch ha assegurat que es posen «totes les mesures» per tenir «el més ràpid possible» tot aquest material per als agents policials. El TSJC va exigir el 2 d'abril a Interior que dotés els Mossos de material de protecció i tests de coronavirus amb caràcter «urgent».


Comentaris
DAVID V
Em sembla perfecte, ja fa temps que hauria de ser obligatori dur mascareta pel carrer, per evitar moltes morta no sols el contagi del COVIT-19 peró en el cas de que aixó es dugui a terme, les preguntes que s'em presenten son Hi haura mascaretes (de qualitat) per tothom? l'organisme oficial competent lluitara i control.larà el preu per evitar especulacións? Les persones susceptibles de contagis, malalts cronics, inmunodeprimits i d'atres col.lectius, tindràn algun tipus d'ajud o descompte?

envia el comentari