El Govern descarta apujar impostos arran de la crisi del coronavirus

Ho ha dit la consellera Budó en la roda de premsa diària d'aquest dimecres al migdia

Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020
El Govern Torra descarta una pujada d'impostos arran de la crisi del coronavirus. | Catalunya Diari

El Govern de Catalunya descarta una reforma fiscal per apujar impostos arran de la crisi del coronavirus. Així ho ha assegurat en roda de premsa aquest dimecres, 15 d'abril, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. «No és el moment de pujar impostos», ha dit la número 3 del govern català.

D'aquesta manera, doncs, el Govern descarta un augment dels ingressos per la via de la recaptació d'impostos propis, que en canvi sí que es planteja el govern espanyol. Tot i que no s'ha fet cap declaració al respecte, diversos mitjans han informat en els darrers dies que sectors de l'executiu central sospesen la possibilitat d'augmentar els tipus de l'IRPF o l'IVA, en especial per a les rendes més altes. Informacions que són, de moment, mers rumors.

90 noves màquines per fer ecografies pulmonars

En la mateixa roda de premsa, s'ha anunciat que el Departament de Salut ha començat a distribuir arreu del territori 90 noves màquines per fer ecografies pulmonars i així poder detectar precoçment pneumònies des de l'atenció primària. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que inicialment es feien sobretot radiografies de tòrax, però a poc a poc s'ha anat consolidant aquesta tècnica més sensible.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ja fa dies que ha posat en marxa un curs online gratuït perquè metges de família es perfeccionin en ecografia pulmonar i puguin identificar les infeccions pneumòniques per coronavirus. Ja s'hi han inscrit 1.400. Se n'han repartit 48 màquines a la zona metropolitana sud, 6 a la ciutat de Barcelona, 2 a Tarragona, 7 a la regió central, 8 a l'Ebre, 15 a les comarques gironines i 4 a la zona metropolitana nord. Vergés ha remarcat que hi ha territoris que ja en tenien.


Comentaris

envia el comentari