Burger King cessa l'activitat i pren mesures que afectaran 14.000 persones

Aturarà temporalment tota l'activitat al país

Burger King anuncia que presentarà un ERTO per 14.000 persones | Cedida

Davant la situació d'emergència i seguint les directrius del govern espanyol per combatre el coronavirusBurger King ha anunciat que cessa totalment la seva activitat al país i que presentarà un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per a tota la seva plantilla, formada per aproximadament 14.000 persones. Així ho ha anunciat un dels principals grups franquiciadors d'Espanya aquest mateix dilluns.

Des de Restaurant Brands International han precisat que adopten aquesta decisió després de suspendre també el servei de lliurament de menjar a domicili. El divendres passat l'empresa ja va informar sobre el tancament de totes les seves botigues a Espanya. A més, recomanava als seus franquiciats fer el mateix -en total la marca compta amb uns 800 locals-, encara que llavors va optar per mantenir l'enviament a domicili actiu.

Situació d'emergència

Després d'haver analitzat la situació generada pel Covid-19, els responsables de la firma han optat per suspendre també el servei de lliurament a domicili per considerar-la «la millor opció per a protegir a empleats i clients en una situació d'emergència sanitària excepcional» apunten. Així doncs, l'empresa ha anunciat que presentarà un ERTO per la seva plantilla fins que es pugui «restablir la normalitat».

Aquest no és l'únic grup hostaler que pren mesures, sinó que després de veure's obligats a tancar tota la seva activitat comercial, altres empreses també n'estan estudiant. Entre elles es troba el grup mexicà Alsea, que gestiona les ensenyes Domino's, Vips i Foster's Hollywood i que empra unes 22.000 persones.

  


Comentaris

envia el comentari