IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

CaixaBank amplia la moratòria de les hipoteques fins al setembre pel coronavirus

La mesura beneficarà les famílies més vulnerables, que podran sol·licitar-ho a través d'internet

Una oficina de CaixaBank amb el logo de l'empresa en primer pla el 27 de març de 2020
CaixaBank ha decidit ampliar fins al setembre la moratòria de les hipoteques a les famílies més vulnerables | CaixaBank

CaixaBank ha anunciat aquest divendres que amplia fins a setembre la moratòria de les hipoteques signades per totes aquelles famílies que s'hagin vist afectades pel coronavirus. Segons ha explicat l'entitat en un comunicat, l'objectiu d'aquesta mesura és «contribuir a la millora de l'economia familiar de tots els clients en situació vulnerable».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Per evitar desplaçaments, la companyia ha implementat un sistema 'online' perquè els sol·licitants puguin tramitar tota la documentaciósense necessitat de desplaçar-se a una oficina. «D'aquesta manera es contribueix a complir amb les normes de confinament i es protegeix als empleats que treballen en les oficines», ha assenyalat l'empresa.

La moratòria es pot demanar a través en línia

Per poder accedir a la moratòria, les famílies han de presentar una sèrie de documents que s'especifiquen en el mateix comunicat publicat aquest divendres.

En concret, cada unitat familiar ha d'acreditar que el conjunt dels seus ingressos mensuals no pot superar tres vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) mensual, que actualment és de 1.613,52 euros. Aquesta xifra pot veure's ampliada pels fills a càrrec, persones grans o persones amb discapacitat, segons especifica l'entitat.

Especial atenció a les unitats familiars més vulnerables

Per altra banda, la quota hipotecària més despeses i subministraments bàsics ha de ser superior o igual al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar. Finalment, també es pot sol·licitar la moratòria si, a causa de la situació d'emergència sanitària, la càrrega hipotecària ha augmentat més d'un 30% sobre la renda familiar.

Aquesta mesura arriba pocs dies després que CaixaBank anunciés un avançament de les pensions dels seus clients i l'obertura d'una línia de préstecs per a pimes i autònoms per 25.000 MEUR.


Comentaris

envia el comentari