CaixaBank anticipa el pagament de l'atur pel coronavirus

L'entitat tampoc cobrarà comissions en els caixers automàtics mentre duri l'estat d'alarma

CaixaBank
CaixaBank | Catalunya Diari

CaixaBank ha decidit anticipar als seus clients el pagament de la prestació per desocupació al dia 3 d'abril, set dies abans de l'habitual sense que l'usuari hagi de fer cap petició ni tràmit administratiu extraordinari, sinó que es realitzarà de manera automàtica.

El banc presidit per Jordi Gual ha indicat en un comunicat que els beneficiaris de la prestació podran continuar cobrant-la en aquestes condicions mentre duri la situació d'excepcionalitat sanitària pel coronavirus, i els nous receptors podran cobrar la prestació a mesura que les autoritats remetin la informació necessària per al pagament a l'entitat financera.

«CaixaBank pren aquestes mesures per donar suport a les autoritats per pal·liar els efectes econòmics negatius de la Covid-19, en aquest cas de les famílies més vulnerables, tenint en compte que la majoria dels rebuts de la llar arriben en els primers dies del mes», ha apuntat el banc.

Amb això, ha sostingut que també s'aconseguirà un moviment escalonat de persones que de manera imprescindible hagin de desplaçar-se per retirar efectiu, incidint en les mesures sanitàries per a evitar la propagació del virus.

Els serveis financers continuen estant operatius en ser considerats un servei essencial durant l'estat d'alarma per la pandèmia, si bé CaixaBank ha insistit que només s'acudeixi a les oficines si és per causes de força major, sol·licitant cita prèvia i seguint les mesures de protecció, i recomana l'ús dels caixers automàtics.

Aquesta iniciativa se suma a altres dutes a terme per CaixaBank com l'ampliació de la moratòria hipotecària, l'avançament de les pensions, la condonació de lloguers i els 25.000 milions d'euros en una línia de préstecs per a pimes i autònoms.

0 comissions i 50 euros de mínim per a introduir el pin als datàfons

L'entitat tampoc cobra comissions en els caixers automàtics mentre duri l'estat d'alarma i ha implementat la pujada de 20 a 50 euros del topall per a no haver d'introduir el pin en els pagaments amb targeta, evitant tot contacte amb superfícies físiques gràcies a la tecnologia 'contactless'.


Comentaris

envia el comentari