Més de 500 oficines del Caixabank, tancades pel coronavirus

Segons les dades proporcionades per UGT

Imatge d'un caixer de 'CaixaBank'
Els contagis per coronavirus han obligat l'entitat bancària a prendre aquesta decisió | caixabank

CaixaBank ha tancat un total de 569 oficines i el número d'empleats que ha reportat un contagi de Covid-19 ascendeix a 178, concentrant-se el 54% a la Territorial Centre, que integra Madrid i Castella-la Manxa, i el 19% en la Territorial Barcelona.

Es tracta de dades proporcionades per UGT fins a les 18 hores del dimarts, i el sindicat ha indicat en un comunicat que del total d'oficines tancades, el 32% ha estat per efectes de casos positius de coronavirus, mentre que el 68% restant obeeix a raons logístiques derivades de les mesures preventives adoptades.

Reduir l'exposició al risc de contagi

El dimarts a la tarda, UGT va mantenir una reunió amb els responsables del departament de Relacions Laborals de l'entitat en la qual se li va comunicar l'adopció de noves mesures preventives, una trobada on el sindicat va tornar a reclamar «un procés de tancament selectiu d'oficines» amb l'objectiu de reduir l'exposició al risc de contagi.

«Insistim que cal procedir a una reducció del número d'oficines obertes i incrementar el número d'empleats i empleades en teletreball per reduir el risc de contagi i poder garantir el servei», ha asseverat el sindicat. Segons UGT, entre aquestes noves mesures acordades figuren la incorporació de mampares de protecció de metacrilat en les oficines, prioritzant les més properes a hospitals i centres de salut, i es preveu comptar amb elles en la resta entre aquest dijous i el dilluns de la setmana vinent.

Nova guia de mesures preventives

En matèria de vacances, els empleats que tinguessin aprovats dies durant els propers dos mesos i que vulguin ajornar-les a causa de la crisi sanitària, hauran de sol·licitar la seva anul·lació o modificació al seu director i s'han donat instruccions a les direccions territorials d'atendre les peticions d'ajornament en la «mesura en què sigui possible».

En l'àmbit de la formació s'està estudiant l'ajornament de les proves de capacitació per a nivells VIII i X a celebrar el 9 de maig, i s'ha posposat l'examen de MIFID que s'anava a celebrar a l'abril i que es preveu que pugui tenir lloc en la primera quinzena d'octubre. A més, el servei de prevenció de CaixaBank està ultimant una nova guia amb les mesures preventives més importants que s'han d'adoptar, així com la seva aplicació, la qual es posarà a la disposició de la plantilla a través de la intranet.

Oficines obertes per garantir el servei essencial 

Fonts de CaixaBank han explicat a Europa Press que l'entitat manté oberta al públic la xarxa d'oficines per assegurar el servei essencial de banca minorista, en compliment amb les disposicions del reial decret de l'estat d'alarma del Govern central, i que aplica un «estricte protocol de mesures de seguretat» per preservar la salut d'empleats i clients. En aquest sentit, al voltant del 50% dels professionals de la xarxa d'oficines, la qual cosa es tradueix a entre 9.000 i 12.000 persones, estan teletreballant.

Les mateixes fonts han precisat que s'han realitzat tancaments preventius d'oficines, sempre en poblacions de més de 100.000 habitants, i fins al moment la «majoria» d'oficines tancades --l'entitat compta amb una xarxa de més de 4.000-- ho han estat per raons preventives i no perquè s'hagin donat casos de professionals contagiats.


Comentaris

envia el comentari