IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Descobreix què canvia demà amb la fi del confinament total

A partir d'aquest dilluns dia 13 les úniques limitacions a l'activitat tornaran a ser les recollides en el decret de l'estat d'alarma inicial

Sanitaris desinfectant l'entrada a un hospital
Molts treballadors tornen aquest dilluns als seus llocs de treball | Catalunya Diari

Després de concloure el 9 d'abril la restricció a les activitats no essencials,demà tornarà a la feina el gruix d'empleats afectats per aquesta prohibició i les úniques limitacions a l'activitat tornaran a ser les recollides en el decret d'estat d'alarma inicial del 14 de març.

Aquest decret, que va ordenar l'aïllament social i va restringir els moviments, va determinar les activitats que deixaven de dur-se a terme i les que es restringien amb la finalitat de protegir la salut dels ciutadans.

Les activitats que mantenen o tornen a la feina

- El decret protegeix les activitats sanitàries, de seguretat i telecomunicacions, duanes, el subministrament i distribució d'aliments i productes de primera necessitat, i el subministrament d'energia elèctrica, de productes derivats del petroli i gas natural.

- També empara els serveis indispensables d'empreses i indústries auxiliars. Components, neteja, vigilància i seguretat, manteniment i avaries urgents i transports de mercaderies i persones-necessàries per al funcionament de les activitats anteriors. També la recollida d'escombraries i el proveïment d'aigua.

- Es protegeix el transport públic. A partir de demà, a més, començaran a repartir-se mascaretes per als treballadors que ho facin servir.

- L'administració de Justícia i tots els serveis lligats a aquest sector mantenen activitat d'acord amb els serveis essencials fixats.

- Els comerços que permet el decret són botigues d'alimentació, farmàcies, centres mèdics, òptiques, ortopèdies, premsa i papereria, estancs, gasolineres, botigues d'alimentació d'animals domèstics i tecnologia, comerç per internet, bugaderies.

- Els mitjans de comunicació poden seguir mantenint la seva activitat.

-El sector de la construcció torna al treball.

- Gran part de la indústria també torna a la feina a partir d'aquest dilluns. En la indústria, entra tot el que no fabriqués materials sanitaris o alimentaris, ja que aquests sí que es consideren essencials i no havien parat la seva activitat.

Activitats que encara no poden tornar a la feina

- Continua prohibida l'obertura de bars i establiments de restauració -que només poden prestar servei a domicili-, discoteques, instal·lacions culturals, d'oci, recintes esportius, parcs d'atraccions i auditoris. Segueix la prohibició de les revetlles, desfilades, festes populars i manifestacions folklòriques en recintes oberts i vies públiques.

- En el cas de les perruqueries, només es manté el servei a domicili per a garantir l'atenció i higiene de les persones més vulnerables.

-Els comerços que no realitzin les activitats esmentades anteriorment, permeses pel decret encara no poden obrir les seves botigues físiques.


Comentaris

envia el comentari