IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Estat d'alarma fins l'11 de maig, però canvis en una setmana: tot el que se sap

El president del govern espanyol demanarà una pròrroga dimecres que ve

Pedro Sánchez, president de Govern, al Congrés
Pedro Sánchez demanarà una pròrroga dimecres que ve | Catalunya Diari

Espanya haurà d'estar confinada fins el proper 11 de maig. El president del govern espanyol demanarà, aquest dimecres, una nova pròrroga de l'estat d'alarma, tot i que ja ha matisat que no serà tan estricta com fins ara. Després de les últimes dades, Espanya ha començat a preparar la fase de desescalada, i això implica certes novetats que abans no teníem. Des del govern espanyol es planteja que a partir d'el 26 d'abril, els nens puguin començar a passejar pels carrers o que fins i tot estigui permès fer esport a l'aire lliure.

La tercera edat, el col·lectiu a qui se li preveu un confinament més llarg

A falta d'una confirmació oficial, de moment s'estudien aquestes dues opcions que portarien a tranquil·litzar la població i a intentar calmar-la després de tants dies de confinament. Qui ho tindran més difícil per sortir al carrer seran les persones de la tercera edat, els principals afectats per la Covid-19. Sembla que la pròrroga ja és una realitat, i que els espanyols hauran d'estar confinats, almenys, 15 dies més, encara que de moment està per definir en quines condicions ho faran.

Aquesta vegada, el govern central ha demanat ajuda a les comunitats autònomes perquè plantegin alternatives a les seves propostes i així poder prendre la decisió més encertada. De moment, Galícia i l'Aragó ja s'han pronunciat a l'hora de demanar que els nens puguin sortir al carrer, una estona, acompanyats dels seus pares.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, assegurava que la idea de permetre sortir als nens i de poder realitzar esports a l'aire lliure ja era una opció que estava sobre la taula dels experts que assessoren Sánchez.

El sistema sanitari

Sens dubte, la decisió final dependrà de les dades recollides en els últims dies, ja que l'aplicació d'aquestes mesures podria derivar en un increment de la corba de contagis. Ara per ara, el govern té posats els ulls en el sistema sanitari i estan constantment informats sobre totes les UCIs que hi ha ocupades, cada dia, quantes persones necessiten respirador i quantes són asimptomàtiques, per impedir que es torni a produir el col·lapse del sistema sanitari, tal i com va succeir a l'inici de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari