Mercadona anuncia canvis importants per anar a comprar a partir d'avui

La cadena de supermercats ha anunciat que a partir d'ara és obligatori l'ús de guants a l'interior dels establiments

L'entrada d'un Mercadona
Mercadona ha anunciat nous canvis importants per als clients envers la crisi del coronavirus | Cedida

Mercadona ha emès un comunicat en què informen sobre una sèrie de canvis en el mètode de compra durant les setmanes de quarantena pel coronavirus.

«Amb l'objectiu de protegir la salut i seguretat dels nostres clients i treballadors, a més d'assegurar el proveïment de les nostres botigues, Mercadona informa que procedeix a actualitzar les mesures adoptades els passats dies 16, 19 i 23 de març, completant-les amb altres mesures addicionals que entraran en vigor demà, dijous 26 de març», ha avançat la cadena valenciana.

Així mateix, recomanen:

 • Que només acudeixi una persona a realitzar la compra (no en família, o amb nens o grups).
 • Que persones que formin part dels grups de risc no acudeixin a fer la compra; ancians, persones amb malalties cròniques
 • Persones que tindran preferència per a accedir a les seves compres a les nostres botigues: persones grans, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades, i els acompanyants necessaris.
 • A més dels col·lectius anteriors, també tindran preferència el personal sanitari, forces de seguretat, bombers i personal d'atenció social, degudament acreditats.
 • Espaiar la compra al llarg del dia i no a l'hora d'obertura de l'establiment. Amb això, hi ha garantia de poder atendre a tots els clients cada dia. 
 • Per solidaritat, realitzar la compra amb agilitat i rapidesa.
 • No emmagatzemar innecessàriament productes: el subministrament de productes de primera necessitat està més que garantit.
 • Pagar preferentment amb targeta i evitar l'ús de diners en efectiu.
 • La responsabilitat de complir les recomanacions de distància, aforament màxim, etc. implantades recau en les mateixes persones que han de respectar-les. Així com utilitzar guants per a manipular els productes peribles i que estan a la seva disposició en el centre.

Aforament limitat

Paral·lelament, es controlarà l'aforament dels establiments i se senyalitzarà la distància mínima exigida entre els clients.

 • La responsabilitat d'ordenar l'aforament interior de la botiga serà del responsable de l'establiment i, si s'escau, de la persona o de l'agent de seguretat privada designat per ell.

 • Cada establiment tindrà concretat l'aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d'1 metre entre qualsevol persona. Així mateix, comptarà amb l'aforament màxim permès, complint amb la normativa de manera que no es permetrà l'accés una vegada complet aquest aforament, mentre no abandonin l'establiment altres clients.

 • En la via pública d'accés a cada supermercat es marcarà una distància mínima d'1 metre per a les persones que esperin el seu torn d'entrada a les portes dels supermercats, que haurà de respectar-se per a poder accedir-hi.

L'ús de guants, obligatori a partir de demà

A l'interior del local es garantirà també la separació mínima d'1 metre entre els clients amb les diverses recomanacions del personal de l'establiment, «amb el suport de cartells reforçant les mesures».

L'horari d'apertura serà de 9.00 a 19.00 hores. Malgrat això, Mercadona informa que, tant en matèria d'horari com altres, podria haver-hi canvis adaptant les mesures; aquestes es faran públic al moment, quan s'apliquin. Paral·lelament, la cadena de supermercats ha informat que s'ha procedit a la instal·lació de gel desinfectant i paper a l'establiment per garantir la higiene dels clients. A partir d'ara, a més, és obligatori per a TOTHOM l'ús de guants. 

«Amb l'objectiu de protegir la seguretat alimentària, no s'admetran, en cap cas i en cap concepte, devolucions de producte», assenyalen. 


Comentaris
Jose
Fa per lo menys una setmana que no hi ha paper higienic
Hashid
Endevina on és tot el que falta
JOSE LUIS
ESTA MAÑANA 26/03/2020 NO FALTABA DE NADA. SIN AGLOMERACIONES
Raul.
Estas medidas de aforo en el supermercado, deberían permanecer para siempre. Así como limitar la compra en productos que se agotan rápido, así el cliente de la tarde no se encontraría las estanterías vacías. Quizás aprendamos a ser más respetuosos los unos con los otros cuando todo esto pase.

envia el comentari