Canvis als supermercats: tots els nous horaris pel coronavirus

Les cadenes han reduït jornades mentre duri l'Estat d'Alarma
Imatge d'arxiu d'un supermercat
Les cadenes han reduït jornades mentre duri l'Estat d'Alarma | PIXABAY

 

La compra és per a la majoria de ciutadans l'única finestra al món exterior. Les novetats en els supermercats per la crisi sanitària no s'aturen: des de modificacions d'horari fins a nou material de protecció per als treballadors o fins i tot els consumidors. Tot i que cada cadena té les seves pròpies mesures d'actuació, és cert que totes persegueixen un mateix objectiu: protegir els consumidors i els seus empleats.

 

A més de demanar de manera insistent que es faci la compra únicament un cop a la setmana i s'adquireixen productes de primera necessitat, realitzant-la un sol membre de la família i evitant exposar a la població de risc, també sol·liciten que aquells que acudeixin al supermercat paguin la seva compra amb targeta de crèdit o mitjançant el telèfon mòbil per reduir el risc de contagi.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Els nous horaris d'obertura

A més d'adoptar mesures per protegir empleats i consumidors, també s'estan realitzant canvis en els horaris de tancament i obertura. Mercadona, ja ha anunciat que durant l'Estat d'Alarma els seus supermercats romandran oberts únicament de 9.00 a 19.00 hores, i que es donarà prioritat a personal sanitari, bombers, policies, persones amb discapacitat o mobilitat reduïda o grups d'alt risc. Els supermercats Dia també tindran el mateix horari que Mercadona.

 

Per la seva banda Carrefourobrirà de9.00 a 21.00 hores, inclosos els que oferien servei 24 hores, mentre que Lidlobrirà de 9.00 a 20.00 hores i Alcampo tancarà a les 21.00 hores, de dilluns a dissabte, i a les 20.00 hores els diumenges.

 

Aldi ha optat per obrir de dilluns a dissabte, de 9.00 a 19.00 hores, i els diumenges a Madridde 10.00 a 15.00 hores i a Catalunya i Balears de 9.00 a 14.00 hores. Supercor i Eroski obren de 9.00 a 20.00 hores.

 

Mesures de protecció a tots els supermercats

Els principals supermercats del nostre país, com Mercadona, també han optat per proporcionar material de protecció als seus empleats, com guants, màscares, gel desinfectant o mampares de metacrilat, i ja han anunciat que en breu començaran a utilitzar ulleres protectores per reduir la possibilitat de contagi al màxim.

 

D'altra banda, els clients també han d'utilitzar gel desinfectant i guants per poder accedir al supermercat amb normalitat. Per controlar que això es compleixi, les cadenes han contractat seguretat privada que, a més, també vigila que no hi hagi un excés d'aforament.Comentaris

envia el comentari