Carles Puigdemont reclama el confinament total per lluitar contra la Covid-19

L'eurodiputat veu una segona oportunitat per vèncer el coronavirus

Carles Puigdemont a l'escenari del gran acte convocat a Perpinyà el 29 de febrer de 2020
Carles Puigdemont ha reclamat el confinament total per lluitar contra el coronavirus | cedida

Carles Puigdemont ha insistit en el confinament total com a mesura per combatre el coronavirus i ha advertit a l'executiu espanyol que no pot «menysprear la vida de la gent ignorant o desautoritzant mesures que salven vides, com les que proposa la Generalitat».

Puigdemont veu una segona oportunitat per lluitar contra el virus

En una intervenció en línia, l'eurodiputat ha admès que no es pot ser «optimista» i que hi ha decisions que «ja no es poden revertir», però que ara hi ha una segona oportunitat per combatre l'expansió de la Covid-19 que no s'ha de «malbaratar».

També ha traslladat el suport als sanitaris i als treballadors que continuen al capdavant, des de personal de supermercat a policies, i ha destacat la «solidaritat» de la gent que es queda a casa.

«Cada hora perduda es mesura en vides humanes»

L'expresident de la Generalitat ha dit que posar fre al virus també depèn en gran part de la ciutadania, i ha advocat pel «confinament total»: «Només així podrem fer una inflexió en la tendència de la corba». Així, ha exigit «no perdre ni un dia» més: «Cada hora perduda no es mesura en temps, es mesura en vides humanes», ha dit. 

Carles Puigdemont ha dedicat el lema que l'independentisme ha fet arribar en moltes ocasions als polítics empresonats i «exiliats», 'No esteu sols', als sanitaris, dels quals n'ha destacat la «capacitat» de plantar cara a les «dificultats i mancances i multiplicar per molt els resultats». També ha celebrat «l'actitud de la majoria de la població, que segueix amb paciència i solidaritat per intentar contenir el virus».


Comentaris

envia el comentari